x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce studii au?

Ce studii au?

03 Apr 2004   •   00:00

Au invatat pe rupte pentru ca, in cele din urma, sa ajunga prezentatori de stiri si reporteri ai Observatorului de la Antena 1. Cine-s cei in cauza?

Simona Gherghe a terminat Facultatea de Filologie din Iasi. Cea mai amuzanta intamplare din timpul studentiei a trait-o cand era in anul II. „M-am dus la un examen in urma caruia s-au ales reporteri prezentatori pentru un post de radio. In timpul perioadei de proba am reusit sa fac o stire care i-a impresionat pe sefii mei: eram in tramvai si, la un moment dat, pe strada, l-am vazut trecand pe Ovidiu Lipan Tandarica. Am sarit din mers si am facut un interviu cu el".

Carmen Moise, inainte sa se numere printre cei admisi la Facultatea de Jurnalism, de la Sibiu, a dat examen la Arta dramatica. „Visul meu a fost sa devin actrita. Am facut pregatire cu Radu Gabriel, de la Grupul Voua, si m-am prezentat in fata Comisiei cu un monolog din «Dresoarea de fantome», a lui Ion Baiesu. Problema a fost ca interpretarea necesita multa forta si eu aveam doar 42 de kilograme. Mi-am pierdut suflul, ma dureau muschii stomacului. M-am prezentat apoi la Jurnalism, pentru ca a fi ziarist de televiziune insemna sa fii, macar un pic, actor".

Alessandra Stoicescu a absolvit Facultatea de Psihologie din Bucuresti. Din toamna, va fi masterand in Terapie Analitica. „Mai am multe de invatat si sper ca romanii se vor indrepta cu mai multa incredere spre cabinetele psihologilor", spune cu incredere viitorul psiholog.

Adelin Petrisor este absolvent al Facultatii de Drept. De ce a facut reporterul special aceasta alegere? Simplu: in copilarie isi dorea sa devina procuror criminalist. A schimbat insa macazul si, din primul an de facultate, s-a angajat la radio. „Tema lucrarii mele de diploma a fost «Identificarea armelor de foc», insa deja presa ma atragea mai mult decat cariera de procuror", marturiseste Adelin. (Miruna Mihalcea)

×
Subiecte în articol: antimonden