x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Chefii au dat cele mai multe cuţite în acest sezon

Chefii au dat cele mai multe cuţite în acest sezon

07 Apr 2018   •   17:15
Chefii au dat cele mai multe cuţite în acest sezon
Sursa foto: MIHAI STETCU

Cea mai iubită emisiune culinară revine la Antena 1 chiar a doua zi de Paşte. Al cincilea sezon, despre care cei implicaţi spun că va fi „de poveste", va expune cele mai frumoase trăiri ale oamenilor ce au trecut pragul bucătăriei „Chefi la cuțite”. Gustul, plating-ul și combinațiile preparatelor vor dezvălui amănunte importante despre concurenți, iar fiecare farfurie va fi ca un jurnal deschis prin care chefii își pot cunoaște viitorii ucenici. Pe lângă subiecte legate de emisiune, cei trei juraţi ne-au povestit cum aşteaptă Paştele şi cum îşi vor răsfăţa familiile de Sărbători. Aşa cum le stă bine unor chefi, toţi vor trece la cratiţă şi vor găti pentru cei dragi.

Florin Dumitrescu: „De Paşte, voi petrece cu fetiţele mele"

- Cum a fost la preselecțiile celui de-al cincilea sezon „Chefi la cuțite”?

- Preselecţiile din sezonul ăsta au venit cu o surpriză în platou, ne-am distrat, am început să cântăm şi am încercat să ne descoperim această pasiune mai veche, şi anume muzica. Ne-am distrat, ca întotdeauna, cu tot soiul de jocuri, care mai de care mai interesante.

- Povesteşte-ne ce te-a impresionat.

- Foarte interesant mi s-a părut faptul că foarte mulţi români plecaţi în străinătate s-au întors acasă, ca să-şi încerce norocul la show-ul nostru, să încerce să-şi facă un nume şi în ţară; bucătari care au lucrat în restaurante mari din afară, bucătari care sunt la început de drum, dar care au învăţat la şcoli din străinătate, bucătari de la noi, foarte mulţi amatori, dar foarte pasionaţi de gătit. M-au impresionat poveştile lor, pentru că oamenii chiar au poveşti extraordinare.

- Ce ai făcut până la începerea sezonului?

- Am încercat să mă bucur de timpul petrecut cu familia.

- Ce faci de Paște? Cum și unde îl vei sărbători?

- Ca în fiecare an, voi fi acasă, cu familia. Gătesc, vom petrece timp cu cele mici. Le învăţăm cât mai multe despre tradiţiile de Paște.

- Vei avea timp să gătești ceva de Paște pentru familia ta?

- Îmi voi face timp să gătesc cu şi pentru familia mea de Paști. Aşa cum i-am obişnuit la fiecare sărbătoare, apare câte o farfurie interesantă.

- Ce mai fac fetițele tale? Ce preocupări mai au acum?

- Învăţăm să ne plimbăm cu motocicleta de jucărie, suntem într-o perioadă interesantă în care aşteptăm

vara să vină vacanţa la mare, mergem la grădi, unde fetele fac balet şi încep să vorbească doar engleza şi franceza pe acasă, nu prea mai ştiu româna.

 

Cătălin Scărlătescu: „Fără drob pe masă, Paştele nu e sărbătoare"

- Cum a fost la preselecții?

- De fiecare dată e altfel, pentru că avem ocazia să întâlnim concurenți diferiți, iar cei din sezonul 5 sunt foarte, foarte talentați. Sunt frumoși, au energie bună și determinați să ajungă cât mai departe în competiție.

- Ce te-a impresionat?

- Farfuriile de anul acesta au fost mai simple, concurenții nu au mai încercat sfera fine dining-ului, ci au mers mai degrabă pe clasic. Varianta sigură a fost o alegere inspirată, pentru că sezonul cu numărul 5 este și cel în care am dat cele mai multe cuțite în etapa jurizărilor pe nevăzute.

- Ce ai făcut până la începerea sezonului?

Pe lângă proiectele mele personale și filmări, am avut timp și de vacanțe.

M-am plimbat în Vietnam, Filipine,

Grecia, Istanbul, Atena, Madrid și

Viena. Dar cel mai mult îmi place tot

acasă.

- Ce faci de Paște?

- Deocamdată nu am planuri, dar sigur voi petrece alături de cei dragi. Mi-ar plăcea să mergem în Bucovina, pentru că sunt îndrăgostit de tradițiile din țara noastră. Am mai zis-o și o repet - sunt fascinat de tot ceea ce înseamnă România.

- Vei avea timp să gătești ceva de Paște pentru familia ta?

- Nu rămâne ziua de Paște negătită de Scărlătescu! Sigur că voi găti, așa cum o fac în fiecare an. Am rețete speciale pe care abia aștept să le pregătesc.

- Care este mâncarea ta preferată de Paște?

- Borșul de miel este preferatul meu și îl gătesc de fiecare dată de Paște. Mai am o rețetă specială de drob, a bunicii, de la ea am moștenit multe rețete. Bunica a fost cea care mi-a răsfățat copilăria cu mâncăruri ce mi-au rămas în suflet. Mie mi se pare că dacă nu ai acest preparat pe masa de Paște, nu e sărbătoare. Îmi plac bucatele tradiționale gătite și asezonate corect, nu reinterpretate. Așa spunea bunica mea mereu, avea o deviză, „nu te complica!”.

- Ai programată vreo vacanță vara aceasta? Dacă da, la ce destinație te-ai gândit?

- În fiecare vară îmi propun să respect tradiția, de a pleca cu barca pe mare, iar cea mai frumoasă destinație rămâne pentru mine Grecia. Dar pentru că am multe proiecte și voi munci foarte, foarte mult, vacanța de vară va fi reprogramată după 15 septembrie. Sunt ocupat cu organizarea Festivalului Gustului Românesc, cu Festivalul Scoicilor și mai am câteva surprize rezervate, despre care voi vorbi la momentul potrivit.

Sorin Bontea: „Nu mi-aş sfătui fata să urmeze cariera mea"

- Ce te-a impresionat la filmări?

- Deși am pregătit multe surprize pentru telespectatori, în sezonul 5 am fost și eu surprins chiar pe platoul de filmare. Echipa Chefi la cuțite și-a făcut apariția la jurizările pe nevăzute alături de foștii mei concurenți, chiar de ziua mea de naștere. Am primit un tort personalizat și multe cadouri speciale, însă cu adevărat memorabil a fost momentul în sine. M-am bucurat enorm.

- Ce faci de Paște? Cum și unde îl vei sărbători?

- Întotdeauna petrec în familie, acasă, alături de soția mea și de copii. Ne bucurăm de timpul liber și de momentele de relaxare.

- Vei avea timp să gătești ceva de Paște pentru familia ta?

- În fiecare an gătim împreună, sarcinile în bucătărie sunt împărțite, dar soția mea reușește să le îndeplinească pe majoritatea. Tot ea reușește de fiecare dată să mă facă să spun că am mâncat cele mai bune preparate de sărbătoare. Ca de obicei, cea mică este responsabilă cu desertul, la care se pricepe de minune. Mă surprinde câtă imaginație are și ce dulciuri bune face, astfel că și anul acesta rețetele dulci vor fi responsabilitatea ei.

- Care este mâncarea ta preferată de Paște?

- Sunt un adept al tradiției, de aceea prefer ca fiecare masă de sărbătoare, fie că vorbim de Paște sau Crăciun, să fie plină cu bucate tradiționale. Avem destul timp în restul anului să experimentăm. Așa că și anul acesta, de Paște, vom pune pe masă, ca de obicei, friptură de miel, ciorbă de miel, ouă roșii și cozonac. Nu va lipsi nici rețeta mea de drob cu multă ceapă și usturoi verde, preferata mea.

- Ce mai fac copiii tăi? Ce preocupări au? Crezi că îți va călca pe urme unul din ei?

- Fata mea mai gătește dulciuri, dar nu aș sfătui-o să îmi urmeze drumul. Bucătăria este foarte grea, este o meserie în care faci multe sacrificii. Lucrezi de sărbători, de ziua ta, în vacanță, atunci când ceilalți sunt liberi... ai foarte mult de muncă. Nu este deloc ușor.

 

Gina Pistol a plâns în culise

„Ca de obicei, eu voi fi alături de concurenți, de susținători și voi afla o parte din poveștile lor de viață, căci cel de-al cincilea sezon ,,Chefi la cuțite” va fi unul de poveste, din toate punctele de  vedere! Am avut ocazia să văd oameni determinați, al căror parcurs a fost presărat și cu momente mai grele, dar oameni care au decis ca fiecare capitol să se contureze cât mai frumos. Eu sunt un om foarte empatic, mă consum foarte mult și chiar dacă am încercat să mă detașez, trebuie să mărturisesc că în acest sezon am plâns alături de ei, în culise. Îmi doresc ca fiecare să treacă mai departe, pentru că pot să văd realmente cât de mult înseamnă această emisiune pentru ei”, ne-a dezvăluit prezentatoarea emisiunii, Gina Pistol.

×