x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Comisarul european pentru drepturile omului" Gigi Becali, depune o plângere împotriva ANP

"Comisarul european pentru drepturile omului" Gigi Becali, depune o plângere împotriva ANP

21 Mar 2017   •   17:20
"Comisarul european pentru drepturile omului" Gigi Becali, depune o plângere împotriva ANP
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Omul de afaceri George Becali a anunţat marţi că va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului Rahova, după ce un deţinut s-a sinucis deoarece nu a fost învoit să meargă să asiste la înmormântarea fratelui său. 

Becali a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că plângerea penală este făcută împotriva directorului Penitenciarului Rahova, acuzat că a instigat şi este autorul moral al sinuciderii acelui deţinut. 

"Ştiţi că, atunci când am fost în temniţă, am spus: poate m-a dus Hristos aici ca să apăr pe cei slabi. Am uitat. M-am eliberat. A fost tot timpul în inima mea, aşa o râcă, că i-am uitat pe cei din temniţă, dar am uitat. Să mă ierte Dumnezeu. Am spus atunci că aici va fi palatul dreptăţii, ca să apere pe cei din temniţă şi am uitat. Pe ici pe colo, am mai spus câte ceva. Acum, se sinucide un om în temniţă, pentru că nu i se acordă învoire ca să îşi vadă familia şi ca să vadă pe cineva drag la o înmormântare. Omul ăsta avea deja 6 ani executaţi. Să înţeleagă toţi factorii de decizie, o să mă duc la ministrul de Justiţie, este un om de ispravă, cred că o să rezolve. Am fost la toţi, şi la Ana Birchall, şi la Prună. Cel mai mare rău l-a făcut Prună că l-a adus pe Vulpe ăsta, cel mai periculos miliţian din puşcării, de la Brăila, şi l-a adus la ANP pentru că era cel mai rău şi drepturile sunt doar pe hârtie. Şi de la Giurgiu l-a adus pe cel mai periculos miliţian dintre toţi miliţienii la Poarta Albă, care nu mai dă nicio învoire", a spus Becali. 

Becali a relatat că, pe vremea când era deţinut, a încercat "să se dreseze ca un animal", ca să fie pe placul celor din conducerea penitenciarului, pentru a obţine permisii să meargă acasă, însă de acum înainte va începe un război cu cei din ANP. 

George Becali a anunţat că, iniţial, a vrut să depună plângerea penală "la Codruţa", însă nu avea motiv din punct de vedere al infracţiunii, aşa că va merge la procurorul general, care este, în opinia lui, "un om de la ţară, un bărbat puternic, care nu se clinteşte aşa după vânt". 

În cadrul conferinţei, Becali a prezentat o legitimaţie eliberată de o asociaţie, care atestă că el are funcţia de "comisar înalt european pentru implementarea drepturilor fundamentale ale omului în lume". 

"Nu e falsă, o verificaţi. Uite ce scrie aici: 'titularul acestei legitimaţii este îndreptăţit pentru a monitoriza şi a asigura respectarea drepturilor omului în lume şi de a oferi asistenţă de sprijin în faţa justiţiei celor cărora le sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului şi demnitatea umană'. Eu sunt comisar, merg la puşcărie, sunt în baza de date, avem contract de colaborare cu ANP şi Ministerul Justiţiei. Intru în puşcărie şi verific, dacă nu îmi dai voie, fac plângere penală", a adăugat el. AGERPRES

×