x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce dulciuri fac vedetele de Paște

Ce dulciuri fac vedetele de Paște

14 Apr 2017   •   20:58
Ce dulciuri fac vedetele de Paște

Câteva vedete ne-au povestit cum îşi vor petrece Sărbă­torile Pascale. Prezentatorul şi cântăreţul Florin Ristei va susţine un concert în Egipt, dar va sta mai mult cu gândul la bucatele tradiţionale de acasă. Colegul său de la Antena 1, Radu Vâlcan, se pregăteşte de mai multe premiere: va fi primul an în care va petrece Paştele alături de Alexandru, fiul său şi al Adelei Popescu, dar va încerca să facă, ajutat de bunică, tradiţionalii cozonaci. Iar Florentina Opriș, de la Kanal D, își va prepara pască după o rețetă pe care o împărtășește cu cititorii Jurnalului Național.

 

Florin Ristei cântă în Egipt, dar e cu gândul la deserturile de acasă

Pentru Florin Ristei, prezenta­torul emisiunii “Prietenii de la 11”, difuzată la Antena 1, Paștele va fi cu siguranță foarte însorit. Artistul va merge împreună cu colegii săi din trupa FreeStay în Egipt, unde vor susține un concert într-un re­sort de lux din Hurghada. Chiar dacă nu va fi în țară, el spune că sigur se va bucura la întoarcere de toate bunătățile românești speci­fice mesei de Paște. “Întotdeauna asociez sărbătorile cu mâncarea. Doar ştim cu toţii, din copilărie, ce agitaţie e în casă, cum părinţii încearcă să facă tot ce e mai bun, cum aşteptăm musafirii şi cum ne bucurăm de încă un prilej de a petrece timp împreună. Eu întot­deauna am fost fan cozonac, deci ăsta e lucrul pe care îl aştept cel mai mult. Bine, aştept şi dulciurile alea multe de la Iepuraş, pe care să le termin în 2-3 ore”, se amuză Florin.

El nu gătește de obicei și spune că nu va încerca nici în acest an experimente culinare, cum ar fi să vopsească ouă sau să pregătească vreun preparat de Paște. “E ade­vărat că nici nu am timp în acest an, dar cu siguranță nici nervii necesari ca să încerc ceva şi apoi să nu-mi placă. Probabil voi mer­ge la sigur şi voi culege preparatele de prin toate părţile: de acasă de la mama, de pe la prieteni, de pe la magazin. Întotdeauna soluţiile se află la un telefon distanţă”, declară artistul.

 

Radu Vâlcan, primul Paşte alături de fiul său

Radu Vâlcan, prezen­tatorul emisiunii “Insula iubirii”, care va începe în curând la Antena 1 cu cel de-al treilea sezon, se pre­gătește pentru cele mai fru­moase Sărbători Pascale de până acum: primul Paște al fiului său, Alexandru. “Ca în fiecare an, noi respectăm tradiţia şi ne vom strânge cu toţii, vom mânca pască şi cozonac și vom merge la biserică. Evident, de data aceasta va fi totul special, adică primul Paşte pentru Alexandru”, spune Radu. El are planuri importante pen­tru că își propune să pregă­tească ceva deosebit pentru masa de Paște, în premieră: cozonac. Și nu orice fel de cozonac, ci după rețeta bu­nicii lui. “Știu că voi sta mul­te ore la telefon cu bunica mea. În copilărie, îmi amin­tesc diminețile din apropie­rea Paștelui în care o ajutam să prepare cozonacii și nu cred că exista ceva mai plăcut... Era cadoul cel mai de preț pe care îl pri­meam”, își amintește Radu.

 

Florentina Opriș își face singură pască

Florentina Opriș, vedeta Kanal D, va petrece Paștele alături de familie. De pe masa ei nu va lipsi pasca făcută în casă: “Anul acesta voi folosi această rețetă, la mașina de făcut pâine: ingrediente - 4 ouă; 5 linguri zahăr pudră; 65 g unt; 335 g brânză vaci; 2½ linguri făină; 1 plic zahăr vanilat; ½ plic praf de copt; coajă de lămâie/portocală; un praf de sare; esenţă de rom; stafide aurii. Mod de preparare: 1. Stafidele se pun la hidratat într-un bol cu apă călduţă și esență de rom; 2. Ouăle se separă şi se bat albuşurile spumă cu un praf de sare; 3. Gălbenuşurile se pun în vasul mașinii, peste ele se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă un minut; 4. Peste compoziţia de gălbenuşse adaugă untul, coaja de lămâie, esenţa de rom şi brânza de vaci şi se amestecă 1-2 minute, până se omo­genizează compoziţia; 5. Se adaugă apoi praful de copt, făina şi se mixează 1 minut; 6. Se încorporează şi albuşul până la omogenizare; 7. Se adaugă stafidele scurse de lichid; 8. Se setează timpul de coacere 1 oră”.

×