x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cum se feresc vedetele autohtone de hoti

Cum se feresc vedetele autohtone de hoti

19 Feb 2004   •   00:00

Casele lor sunt dotate cu alarme, usi blindate si geamuri antiefractie.

Infractorii sunt cu ochii pe celebritati. Pe strada, acestea sunt vulnerabile, caci nu de putine ori au fost usurate de carduri, bani si celulare. Insa mai greu e de patruns in casele vedetelor.
SIMONA ECOVOIU

Pentru a dormi linistite, multe nume sonore si-au luat masuri de protectie a casei, pe masura pungii. De pilda, si-au montat usi blindate si fereste antiefractie, au incuietori sofisticate sau, mai grav, si-au cumpa rat pistol cu gaz. Altii si-au asigurat casa ori au incheiat contracte cu societatile de paza si protectie. Spargatorii de case se pot alege si cu o cafteala marca VIP, caci unii au luat lectii de jiu-jitsu. O veste proasta pentru infractori: in urma sondajului a reiesit ca VIP-urile nu tin bani sau bijuterii in casa. Asa ca nu prea mai ramane nimic de furat. Ca doar hotii n-or pleca cu sifonierul in spinare!

Dan Negru:
"Am o incuietoare in valoare de 600 de euro"

Dan Negru s-a mutat in urma cu trei ani intr-un apartament din centrul Bucurestiului. Dar nimeni nu i-a fortat vreodata usa, caci apartamentul lui este dotat cu un sistem sofisticat de inchidere, adus din Germania, in valoare de 600 de euro: "Oricum, n-au ce sa-mi fure, nu am lucruri valoroase in casa, ci doar strictul necesar. Nu se pricep hotii sa treaca de usa, e prea ciudat sistemul de blocare. S-ar uita ca o curca in lemne".

Gabriela Vranceanu-Firea:
"Am usa blindata si termopane antiefractie"

Dintre toate VIP-urile, vedeta postului Antena 1 chiar a dat nas cu hotii in propria-i casa, in urma cu trei ani: "Cand am iesit din baie am gasit doi tipi in sufragerie. Noroc ca s-au speriat de mine si au fugit. M-am mutat intr-un alt apartament, dotat cu geamuri antiefractie. Am si o usa foarte grea, blindata, nici glontul nu trece prin ea, iar sistemul de inchidere este ultimul racnet. La intrarea in cladire ne pazeste un bodyguard, asa ca nu mai e nici o problema. Totusi, seara fac cruce in dreptul usilor si ferestrelor, ca sa ne tina departe de infractori. Ca sa nu mai adaug ca am pistol cu gaz si am facut cursuri de jiu-jitsu, unde am invatat arta autoapararii".

Alina Andrei:
"Platesc 1.000 $ pe an unei societati de protectie"

Fotomodelul Alina Andrei - fosta iubita a lui George Padure - s-a gandit sa-si protejeze salonul de frumusete "All Beauty Line" din Cotroceni: "Am contract cu o Societate de paza si protectie. Platesc 1.000 de dolari pe an. In caz ca vreun hot vrea sa intre in salon, se declanseaza automat sistemul de paza pe baza de senzori si baietii vin imediat. Pana acum n-am avut probleme. Vreau sa-mi mut domiciliul in Cartierul Pipera, care este foarte bine pazit. Doar acolo m-as simti cu adevarat linistita".

Andreea Balan:
"Mi-am asigurat casa la Astra pentru 100 de euro pe an"

Apartamentul Andreei Balan din Ploiesti este in siguranta: "Sunt asigurata la Astra, platesc in jur de 100 de euro pe an, asa ca daca cineva ma fura, sunt despagubita imediat. In plus, am cumparat o usa zdravana, metalica, in valoare de 10 milioane de lei si ne-am dotat cu sistem de alarma. Dar tot timpul este cineva acasa, asa ca nu exista riscul sa intre cineva in apartament. Sunt un caz fericit caci locuiesc langa o Unitate Militara, iar in bloc stau si cadre militare. Avem si interfon, la intrare. A, si aviz amatorilor, nu tinem bani si nici bijuterii in casa".

Cristina de la Blondy si-a luat pistol cu gaz de 200 euro
Cristina Rus (Blondy) si-a asigurat linistea altfel, achizitionand, cu 200 de euro, un pistol cu gaz comprimat: "Nu am avut necazuri cu nimeni, dar mi-am luat pistol ca sa fiu mai sigura. Il tin in permanenta in geanta. Cat priveste micuta mea garsoniera, ii avertizez pe hoti ca n-am lucruri scumpe. Nici macar coltarul nu-l pot fura, caci e fixat in podea. Banii ii tin in banca, iar bijuterii scumpe nu am. Ma amuza faptul ca pe palierul nostru o vecina are un Rottweiller care latra ingrozitor cand misca ceva pe hol".

Si ei au patit-o!
In urma cu trei ani, Radu Purece, fostul stirist al postului Antena 1 - acum este angajat la National TV, a fost jefuit la drumul mare. Dupa ce a coborat din masina, doi hoti l-au imobilizat, lasandu-l fara celular, portofel si verigheta. Dan Negru a ramas si el fara buletin si pasaport, toamna trecuta, pe cand casca gura in Piata Unirii, in cautarea unor CD-uri pirat cu jocuri pe calculator. Iar luna trecuta, alte doua vedete au fost jefuite in plina zi. Celebrului naist Gheorghe Zamfir i-a fost subtilizat portmoneul in Piata Matache. A ramas fara carduri, 4 milioane de lei si pasaport. In aceeasi sapta mana, Maia Morgenstern s-a trezit fara pasaport si carte de identitate, dupa ce a vizitat Complexul Mall.

×
Subiecte în articol: antimonden