x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Daddy Caddy: "Noi suntem perfectionisti"

Daddy Caddy: "Noi suntem perfectionisti"

16 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
SECRET - Versurile asigura succesul unei piese Daddy Caddy este component BUG Mafia, una dintre cele mai bine cotate trupe de rap din Romania. Am stat de vorba cu Ducu-Banu Dragos, numele adevarat al lui Caddy, despre inceputurile in ale muzicii ale "baietasilor din Pantelimon" si evolutia lor pana astazi.
ADRIAN VADUVA

BUG MAFIA. Una dintre cele mai bune trupe hip-hop din Romania
Desi in prezent BUG Mafia impune respect oricui se pricepe cat de cat la muzica hip-hop din Romania, Caddy, Tataie si Uzzy au muncit foarte mult pana sa atinga asemenea performante.

INCEPUTURI. BUG Mafia este povestea a trei "baietasi de cartier" hotarati sa reuseasca in viata. Se poate spune ca si-au atins scopul. "Cand am pornit pe acest drum nu am crezut niciodata ca vom ajunge atat de departe", sunt primele cuvinte ale lui Caddy. "Bineinteles, am visat ca vom reusi sa ne impunem, ca vom reusi sa ne facem un nume in Romania, asa cum spera fiecare om cand se apuca de ceva, dar nu banuiam ca vom reusi sa facem atatia oameni sa ne asculte muzica", a continuat rapper-ul. El a tinut sa sublinieze ca totul s-a datorat profesionalismului de care au dat dovada, dar si transpiratiei in studioul de inregistrare. "Noi suntem perfectionisti, iar daca o piesa nu suna exact asa cum vrem noi, nu-i dam drumul spre vanzare. Acesta este si motivul pentru care «Baieti buni» a aparut cu intarziere pe piata. La un moment dat, exasperati de faptul ca nici o melodie nu parea ca atinge perfectiunea la care noi visam, am fost tentati sa dam drumul albumului in starea in care se afla. Intr-un final, dupa mai multe retusuri, ne-am declarat multumiti de rezultat", a povestit Daddy Caddy. Dupa parerea lui, succesul unei piese rap este legat de versuri. Daca acestea sunt bune si reusesc sa transmita un mesaj clar, atunci oamenii vor asculta melodia respectiva.

MODESTIE. Chiar daca Mafia este considerata una dintre cele mai bune formatii hip-hop din Romania, lui Caddy nu i se pare ca este o atat de mare performanta, intrucat oferta in domeniu este destul de saraca. "Dat fiind faptul ca nu sunt atat de multe trupe de rap pe piata este greu sa faci o comparatie. Nu se poate spune ca intr-adevar ca X este cea mai tare formatie a genului, daca nu ai un sistem de valori la care sa te raportezi", ne-a declarat cantaretul.

LEGENDA. In ciuda faptului ca majoritatea celor care sunt impotriva muzicii de cartier cred despre cei care activeaza in acest domeniu ba ca sunt niste golani, ba ca sunt niste inculti, care nu stiu decat sa injure, Dragos tine sa infirme aceste zvo-nuri. "Este adevarat ca, mai ales la inceput, erau foarte multe injuraturi in piesele de rap. Dar de aici pana la a cataloga drept necititi pe toti cei care au ales sa faca hip-hop este cale lunga. Spre exemplu, atat eu, cat si colegul meu, Tataie, am intrat la facultate. Si am spus asta nu pentru a ma ridica singur in slavi, ci pentru a demonstra ca noi, asa-numitii «baietasi de cartier», suntem departe de caracterizarile facute de unii intelectuali. Si daca tot am amintit de aceasta sintagma, trebuie sa remarc ceva. In urma cu cativa ani, «baietas de cartier» era un termen peiorativ, astazi desemneaza ceva aproape simpatic", remarca amuzat rapper-ul.

Despre premiul castigat de Ombladon la MTV, Best Romanian Act, Caddy a declarat ca a fost o mare surpriza pentru el. "Nu m-am asteptat ca el sa castige avand in vedere succesul pe care l-a inregistrat O-zone in Europa", a declarat Dragos.

SPERANTE

"Cand am pornit pe acest drum nu am crezut niciodata ca vom ajunge atat de departe. Bineinteles am visat ca vom reusi sa ne impunem, ca vom reusi sa ne facem un nume in Romania, asa cum spera fiecare om cand se apuca de ceva, dar nu banuiam ca vom reusi sa facem atatia oameni sa ne asculte muzica"

CARACTERIZARE

"Noi suntem perfectionisti, iar daca o piesa nu suna exact asa cum vrem noi, nu-i dam drumul spre vanzare. Acesta este si motivul pentru care «Baieti buni» a aparut cu intarziere pe piata. La un moment dat, exasperati de faptul ca nici o melodie nu parea ca atinge perfectiunea la care noi visam, am fost tentati sa dam drumul albumului in starea in care se afla"

OFERTA SARACA

"Dat fiind faptul ca nu sunt atat de multe trupe de rap pe piata este greu sa faci o comparatie. Nu se poate spune ca intr-adevar X este cea mai tare formatie a genului, daca nu ai un sistem de valori la care sa te raportezi" - Daddy Caddy, component BUG Mafia

LA FAMILIA SI WILLY AU FOST LANSATI DE MAFIA
Tataee, Caddy si Uzzy n-au uitat niciodata ca au plecat de jos. Tocmai de aceea, de fiecare data cand li s-a solicitat ajutorul din partea altor tineri aflati la inceput de drum in ale muzicii, baietii de la BUG au raspuns afirmativ. "De-a lungul timpului am ajutat pe multi sa se lanseze: La Familia, Marijuana sau Willy sunt doar cateva exemple. Niciodata nu am spus NU, daca am putut sa facem ceva pentru o persoana. Singura conditie pe care noi am pus-o celor care ne cer sprijinul este legata de versuri. Daca nu stiu sa si le faca singuri, nu au nici o sansa de a se afirma in hip-hop. Pentru inceput le-ar putea scrie altcineva in locul lor, dar asta nu merge la nesfarsit", spune Caddy.
×
Subiecte în articol: antimonden mafia caddy daddy caddy