x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De ce se spune că blondele sunt proaste? De unde a pornit mitul și care a fost prima blondă prostănacă?

De ce se spune că blondele sunt proaste? De unde a pornit mitul și care a fost prima blondă prostănacă?

15 Iun 2018   •   17:45
De ce se spune că blondele sunt proaste? De unde a pornit mitul și care a fost prima blondă prostănacă?

Cine nu a auzit măcar o dată în viața lui un banc cu blonde? Acestor femei li s-a dus buhul că nu prea le ajută memoria. Deși a generaliza și a le băga pe aceste femei în aceeași oală este o eroare, shtiu.ro îți explică de unde a pornit mitul cu blondele grele de cap.

Se pare că prima blondă cunoscută pentru prostia sa debordantă a fost o franțuzoaică pe nume Rosalie Duthe. Aceasta s-a născut în anul 1748 în apropiere de Versailles și a murit în 1830 la Paris.

Viața curtezanei Rosalie Duthe a fost extrem de tumultoasă întrucât a fost amanta nobililor și regilor din acea perioadă. Franțuzoaica i-a cucerit pe rând pe ducele de Durfort, ducele de Artois sau pe Charles al X-lea, viitorul rege al Franţei. În plus, aceasta a avut o relație și cu viitorul rege al Franţei Louis Philippe I al Franţei pe când tânărul avea doar 15 ani. Păstrând proporțiile, Rosalie Duthe era o Marilyn Monroe a vremii respective.

Totuși, pe cât era de dorită, pe atât era de grea la minte. Blonda Rosalie Duthe se exprima extrem de greu și făcea pauze uriașe între cuvinte din pricina faptului că avea un vocabular limitat. Un motiv suficient să fie luată la mișto de toată lumea din înalta societate.

Ba chiar, în presa vremii, Rosalie Duthe era caracterizată astfel: „Ea efectuează toate acțiunile unei creaturi vii, mănâncă, bea, dansează și cântă ca și cum ar fi înzestrată cu o minte”. Aceste cuvinte îi amuza extrem de mult pe nobilii care nu o vedeau pe Rosalie decât ca pe o „bucată de carne”.

În concluzie, Rosalie Duthe, deși nu era blondă natural, a fost cea care a deschis drumurile mitului potrivit căruia blondele sunt limitate în gândire. Ulterior au apărut și alte nume cu rezonanță ca Marilyn Monroe sau Paris Hilton care nu au făcut decât să întârească acest mit.

Sursa shtiu.ro

×
Subiecte în articol: Rosalie Duthe blonda