x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Doua romance au Parisul la picioare

Doua romance au Parisul la picioare

01 Apr 2004   •   00:00

Doua romance au ajuns in varful piramidei modei, mai exact la Christian Dior si Emanuel Ungaro. Revista Elle ni le-a dezvaluit in numarul din luna aprilie pe Eva Taub si Diana Dondoe.

Eva Taub a plecat de copil din tara natala, dar nu a uitat sa vorbeasca romaneste. Asa cum nu a uitat ca la Bucuresti a locuit in cartierul Pajura si se juca „intre o cale ferata si un tobogan". Dar cererea de emigrare in America a familiei sale avea sa-i schimbe viata pentru totdeauna.

Trei ani in Asia

Copilul de doar 8 ani a facut cunostinta cu America prin intermediul celebrului cartier Brooklyn, acolo unde debarcasera proaspetii emigranti. S-au mutat la Boston si, pe masura ce parintii isi gaseau locuri de munca mai bine platite, locuiau in cartiere mai bune. Eva a terminat a doua dintr-o promotie de 300 de elevi, performanta care i-a permis sa se inscrie la Universitatea Stanford. Revista Elle a prezentat incredibila poveste a Evei in editia din luna aprilie. Prima slujba adevarata a fost aceea de analist financiar la Banca Merryll Lynch, in New York. Dupa doi ani a plecat la filiala din Hong Kong a aceleasi banci, unde obtinuse postul de consilier clienti. Trei ani in Asia au facut-o sa se indrepte din nou spre facultate. A absolvit un master la Harvard, dupa care a obtinut un post la filiala pariziana a firmei americane Sara Lee.

Gateste perisoare

Intr-o zi si-a trimis CV-ul la Dior, iar doi ani mai tarziu, in 1999, era chemata sa discute cu Sidney Toledano, managerul general al celebrei firme. Atunci i s-a propus sa devina directoarea departamentului Marochinarie Christian Dior. Acum, Eva are 40 de ani si e casatorita de doi ani cu Yves, un emigrant francez nascut in Maroc, director al unei banci de investitii. Munca la Dior nu o impiedica sa faca sport sau sa se intalneasca cu prietenii, carora le gateste ciorba de perisoare si sarmale cu mamaliguta.

Vorbea ca madame Pompadour

Cea de-a doua romanca norocoasa este Diana Dondoe care, la 23 de ani, a cucerit podiumurile din intreaga lume. S-a nascut si a copilarit la Craiova si si-a facut intrarea in lumea modelling-ului cand avea 17 ani.

Diana locuieste acum la Paris, impreuna cu prietenul ei, Peter, si pisicuta Tesla. Ii place sa citeasca, sa gateasca, dar mai ales sa-si petreaca timpul liber in intimitatea casei sale. „Am urmat un liceu bilingv in orasul meu natal, dar cand am ajuns la Paris vorbeam o franceza pretioasa, ca madame Pompadour!", a declarat Diana pentru revista Vogue.

Este studenta la Engleza-Spaniola, in cadrul unei Universitatii din Creteil. Romanca este fascinata de optimismul negru al lui Cioran, de simbolismul lui Mircea Eliade, dar si de poeziile de dragoste ale lui Eminescu.
Dana Ciobanu


A aparut de 11 ori in revista Vogue

In 2004, Diana este imaginea Emanuel Ungaro, Balenciaga si Celine, iar anul trecut a reprezentat Miu Miu, Pucci si Balenciaga. A avut 9 editoriale de moda in editii internationale ale revistei Vogue si a aparut de doua ori pe coperta aceleasi reviste, in Franta si in Japonia.

×
Subiecte în articol: antimonden