x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Festival fara creatori

Festival fara creatori

26 Apr 2004   •   00:00

Doina Levintza, Catalin Botezatu, Rita Onisca Muresan, Razvan Ciobanu au lipsit de la Festivalul de moda de la Iasi. A fost doar un eveniment al manechinelor.

Am mai bifat inca o editie a Festivalului de moda de la Iasi. Marele absent a fost Catalin Botezatu care, dupa spusele sale, se afla la Odessa, unde a prins un contract de 10.000 de euro.

SIMONA ECOVOIU

Pe lista invitatilor mai figurau si designerii Rita Onisca Muresan si Razvan Ciobanu, care nu si-au mai facut aparitia, desi confirmasera prezenta. Se zvoneste ca, de fapt, cei doi s-au vorbit sa boicoteze festivalul. Adevarul e pe undeva la mijloc... De precizat ca nici Doina Levintza n-a semnat condica la festival.

Avem lenjerie intima pentru NATO

Totusi, Catalin Botezatu a tinut cu tot dinadinsul sa-si arunce buzduganul in marele targ al Iesilor. Astfel ca si-a trimis o trupa de manechini, care pareau „cumparati" de la second hand. Baietii lui Bote au prezentat vineri seara, in cadrul Caravenei frumusetii, intr-o discoteca, una dintre colectiile de chiloti ale creatorului. Daca tot am intrat in NATO, putem sta linistiti si in privinta lenjeriei intime pentru soldatii romani. Interesant este faptul ca manechinii s-au schimbat si s-au machiat in WC-ul discotecii. Mai mult chiar, au intrat pe podium direct din toaleta.

In prima seara a festivalului, Dinasty, Liza Panait, Tina R, Irina Schrotter ne-au incantat ochiul cu modele elegante, dar si trasnite. De exemplu, casa de moda Tina R a scos la inaintare tinute pe care nu va recomandam sa le purtati daca mergeti in vizita la soacra. Cum v-ar privi daca ati imbraca un sacou legat de talie, in loc de fusta, sau un maiou prins de mana, ca si cum ati fi sfoara de rufe? La sfarsitul acestei prezentari, un fotomodel si-a pierdut chilotii tanga pe scena. Si nici ca n-a mai venit sa-i recupereze.

Luciu n-a venit, pentru ca a ramas fara rochita

In sala, i-am remarcat pe Ilie Nastase si pe sotia lui, Amalia. Ilie a avut o contributie laudabila, ca de altfel si Nadia Comaneci, ei fiind cei care au atras la acest eveniment cativa sponsori importanti. Tenismanul a imbracat haine sport si a mestecat guma nonstop. Gabriel Henessey, celebrul fotograf columbian, s-a tot plans ca romancele sunt prea posesive si ca se afla in cautarea unei femei normale. Oreste a stat laolalta cu presa, fiind venit in calitate de ziarist, ca doar detine o revista! Desi ne asteptam cu totii sa-si faca aparitia si Nicoleta Luciu, ea a fost inlocuita de Casa Vili cu manechinul Andra Negulescu. Am aflat ca rochia de mireasa pe care Luciu a prezentat-o la Bucuresti a fost vanduta de Liza Panait unui afacerist englez, cu suma de 20 de milioane de lei. Astfel ca fata a ramas fara obiectul muncii. Irina Schrotter, organizatoarea festivalului, si-a prezentat colectia pe muzica celor de la Zdub si Zdob. Pentru prima data, moldovenii au cantat live in timp ce pe langa ei se vanturau mandrete de fotomodele. Mireasa lui Schrotter a fost nimeni alta decat Andreea Raicu. In acest an, Festivalul de moda de la Iasi a fost, mai degraba, un festival al modelelor. Creatori importanti au tras chiulul de la cel mai important eveniment de moda al anului. Cu toate acestea, peste 200 de manechini au defilat pe podiumul din inima Iasiului.

Adrian Cioroianu este pasionat de moda sau de modele?

Surprize, surprize! Istoricul Adrian Cioroianu a venit la Festivalul de moda. Am trait s-o vedem si pe-asta. Un ditamai profesor s-a amestecat printre creatori si fotomodele. Sa se fi pus la punct si cu istoria modei? Oricum, Adrian Cioroianu s-a asezat langa o frumoasa doamna. Desi si-a folosit tot arsenalul de cunostinte, plus farmecul din dotare, domnisoara a preferat sa plece la bratul unui alt domn. Astfel ca, si de aceasta data, istoricul a ramas fara pereche. Asa are mai mult timp sa aprofundeze metodele prin care sa cucereasca o femeie pe masura inteligentei sale. (Dana Ciobanu)

×
Subiecte în articol: antimonden