x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fiecare membru al juriului a fost de mic un „Next Star”

Fiecare membru al juriului a fost de mic un „Next Star”

15 Sep 2014   •   10:50
Fiecare membru al juriului a fost de mic un „Next Star”
Începând din 16 septembrie, hotărăsc cine are cele mai multe șanse să devină un viitor “Next Star”

Începând din 16 septembriei, de la 20:30, Maria Cârneci, Lora, Vasile Muraru, Pepe și Connect-R trebuie să decidă cine are cele mai multe șanse să devină cel de-al patrulea „Next Star” al României. Alegerea nu e niciodată una ușoară, nu doar pentru că cei mici sunt unul mai talentați decât altul, ci și pentru că ei și-au descoperit talentul cu care au fost înzestrați la o vârstă foarte fragedă și pot înțelege toate emoțiile pe care le trăiesc concurenții.

Maria Cârneci a fost binecuvântată cu talent, dar și cu un om care a crezut în menirea ei și a susținut-o exact atunci când a avut cea mai mare nevoie. „Eu am făcut liceul departe de părinți. Când am aflat de preselecțiile pentru singurul concurs de muzică populară televizat de atunci, Floarea din grădină, nu am avut posibilitatea să merg la Râmnicu Vâlcea. Diriginta mea mi-a dat bani și m-a însoțit până acolo. Am trecut toate etapele și am câștigat acel concurs. Eu de asta știu că nu contează că nu provii dintr-o familie înstărită. Dacă îți place ceea ce faci și ești hotărât, se va găsi mereu o cale. Eu, de când mă știu, am iubit tradiția și muzica populară”, a povestit Maria Cârneci.

Primul fan al Lorei a fost chiar tatăl ei, cel care îi cânta în strună artistei încă de când ea avea 3 ani. „Tata mă urca pe un scaun sau pe cel mai înalt obiect din casă, iar eu cântam la aprinzătorul de la aragaz, pe post de microfon”, își amintește amuzată Lora. „La patru ani, când eram la grădiniță, am cântat prima dată pe o scenă adevărată. „Hit-ul” era Are mama o fetiță cât un ghemotoc”, mai dezvăluie artista. Lora a știut că vrea să fie cântăreață și, deși vreme de doi ani a părăsit lumea artistică, pentru că mama ei nu era de acord, până la urmă a muncit și a făcut toate sacrificiile pentru a-și urma marele vis.

Un basm rusesc i-a transformat viața lui Vasile Muraru intr-una de poveste. „Am vrut să mă fac actor după ce am văzut primul film la noi în sat, un basm rusesc”, își amintește maestrul. „Apoi au urmat serbările școlare, iar primul rol important a fost Nică al lui Ștefan Apetrei, din „Amintiri din copilărie”. După ce a apărut televizorul și la noi în sat, am început să imit tot ce vedeam acolo. Mergeam cu vacile la păscut și eu interpretam toate personajele pe care le cunoșteam, făceam spectacol și acolo”, mărturisește Vasile Muraru.

Pepe cântă de pe la șase ani, însă abia la nouă ani, în timpul unei petreceri de familie, și-a luat inima-n dinți și a cântat alături de instrumentiștii de pe scenă. „Am studiat atent toată seara ce se întâmpla pe scenă și am cântat o melodie pe care o știam. Apoi am început să tot cânt prin casă, prin fața blocului. Pe vremea aia era mai greu, nu prea aveai expunere, nu exista Internet. Pe la 15 ani m-am apucat serios de studiat muzica și abia după 17 ani am început să merg la festivaluri”, povestește Pepe. Din clasa I până în clasa a IV-a, artistul a avut o responsabilitate importantă: „împreună cu o colegă, dădeam tonul Imnului de Stat zi de zi”, mai spune Pepe.

„Mi-am descoperit talentul pe la 8, 9 ani, când am fost selecționat în grupul Primăvara, mărturisește și Connect-R.

×