x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Filmări pe câmp cu văcuţe şi Ice Bucket Challenge pentru promo-ul noului sezon “SRC – Fun Factory”

Filmări pe câmp cu văcuţe şi Ice Bucket Challenge pentru promo-ul noului sezon “SRC – Fun Factory”

17 Sep 2014   •   13:40
Filmări pe câmp cu văcuţe şi Ice Bucket Challenge pentru promo-ul noului sezon “SRC – Fun Factory”
Sursa foto: Mihai Stetcu

Toamna are mai mult umor când intră în acţiune agenţii SRC. Noul sezon al emisiunii de la Antena 1, ”Serviciul Român de Comedie – Fun Factory”, se află în plină pregătire, iar umoriştii din gaşca lui Toni Grecu au filmat deja un promo inedit, care nu duce lipsă de personaje colorate şi care se poate lăuda cu un Ice Bucket Challenge prezidenţial. Costumaţi astfel încât să dea naştere pe micul ecran unor personaje cât mai savuroase, actorii de la SRC au filmat promo-ul pe un câmp în afara Bucureştiului, iar momentul care i-a făcut pe toţi să râdă a fost o parodie la filmuleţele virale Ice Bucket Challenge, făcut de Valentin Darie, Băsescu de la SRC, care a filmat trei duble pentru ca totul să iasă ca la carte. ”Pastilă, cum îi zicem noi, trebuia să îşi toarne în cap, pe bune, o găleată de apă cu gheaţă. Asta a impus un anumit stil de filmare, pentru că dacă greşeam dubla, Pastilă şi-ar fi turnat apa în cap degeaba. Am făcut vreo zece repetiţii cap-coadă, apoi Pastilă a primit comanda să îşi toarne apa în cap. El şi cu mine am fost singurii care am insistat să tragem cât mai multe duble cu apa turnată pe bune. Tututor le era milă de el, dar el e foarte profesionist şi spunea: "Îmi ziceţi dacă mai vreţi să îmi torn încă o găleată în cap". Toni a fost foarte îngrijorat de efortul lui Băsescu. Dar tot am reuşit să tragem trei duble bune cu apa în cap, povesteşte amuzat Dragoş Muşat de la SRC.

O văcuţă buclucaşă le-a dat de furcă în timpul producţiei şi a concurat pentru statutul de personaj central al filmării. ”Văcuţa a fost vedeta filmării. Desigur, ca o persoană importantă, a întârziat la filmare aproape jumătate de oră. Dar apoi, ca o super-profesionistă, şi-a intrat în rol. Şi a băut şi berea pe care trebuia s-o beau eu în timpul dublei. Un moment de neatenţie şi văcuţa a consumat halba în care aveam berea pentru filmare. Niciun animal nu a fost însă rănit în timpul filmărilor. Şi nici îmbătat. Este un clip one-shot de 40 de secunde sau cel puţin aşa trebuia să fie, pentru că surpriza ne-a făcut-o tot văcuţa cu pricina, care a ieşit din rând la o dublă în cadrul larg, trasă pentru un alt edit. Vaca a fost aşa de spontană şi de drăguţă, încât a trebuit s-o lipim la clipul tras dintr-o bucată. A fost mult prea nostim, mai ales că fusese complet neaşteptată reacţia”, mai spune Dragoş.  

Însă şi coordonarea celor aproape 20 de actori a fost o provocare, mai ales că fiecare avea un număr precis de secunde de filmare, astfel încât întreaga secvenţă să fie încadrată în 40 de secunde: ”Echipa s-a coordonat impecabil: de la dansul erotic la bară al lui Jojo, trecând prin cântecul cu curca în braţe al lui Claudiu Maier, grătarul lui Neamţu care le pârlea hainele sexy ale Ramonei şi ale lui Jasmine, vaca lui Sapro care trebuia să fie cu faţa la cameră fix în cele 3 secunde când treceam pe lângă ea, Ducu care cânta la vioară, Andreea Doinea care cânta la un papagal, vampirul Gicu, Costel care trebuia să cadă fix când camera trecea prin dreptul lui şi, bineînţeles, dansul Liei ce trebuia coordonat cu vorbele lui Toni. Şi, cel mai important, doamnele în vârstă din sat, care aveau misiunea să îşi facă cruce şi să se ia cu mâinile de cap fix până la finalul promo-ului… Destul de simplu, nu? E al treilea promo pe care l-am filmat pentru emisiune, dar pot să spun că acesta mi s-a părut cel mai nebunesc, dar şi cel mai adevărat! Comedie fără compromisuri, clar”, mai spune Dragoş Muşat.

×