x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fratii si-au gasit Axxa

Fratii si-au gasit Axxa

23 Apr 2004   •   00:00

Mihai si Gabi Onila nu sunt simpli frati, ci si singurii frati dintr-o formatie masculina din Romania, Axxa. De sase generat ii, familia Onila si-a castigat existenta din muzica.

Pentru ei, muzica e un mod de viata. Mihai (32 de ani) si Gabi (25 de ani) s-au regasit, in urma cu trei luni, cand mezinul a parasit trupa No Name si s-a alaturat formatiei Axxa. Cand e vorba de munca, se poarta precum doi colegi, nu ca fratii.

Batea ritmul cu patentul

Impart cu drag amintiri din copilarie, pe care o considera una "nebuna si plina de nazbatii. Mi-aduc aminte ca frate-miu (n.r. Mihai), care facea arte martiale, mi-a rupt odata, fara sa vrea, o coada de lopata in cap. Cand a venit mama acasa, eram deja bandajat la frunte. Am mintit-o pe mama ca mi-am spart capul la sala de sport, cazand pe scari. Din dragoste frateasca, nu l-am turnat pe Mihai", spune Gabi. "La sase ani, Gabi era un geniu. Nu-l invatase nimeni sa cante, prindea el foarte repede, dupa ureche", isi lauda Mihai fratele. "In schimb, mie mama mi-a zis pe la 14 ani ca n-o sa fiu niciodata in stare sa cant cu vocea. Asta in ciuda faptului ca, pe la trei ani, tineam ritmul bocanind cu patentul, in timp ce tata canta. M-a impulsionat opinia negativa a mamei si asa am ajuns sa fac repetitii 6-7 ore pe zi", isi aminteste Mihai. Oricum, nici nu ar fi vrut sa faca altceva decat muzica, unica "meserie" din casa Onila. Chiar si cei doi catei ai familiei incep sa scheaune cand aud pe cineva cantand prin preajma!

Fara muzica ar muri de foame

Nu numai fratii Onila traiesc cu si din muzica, ci si ceilalti membri ai formatiei Axxa. Dinu Maxer face pian si acordeon din copilarie, iar Tibi Petris a facut si el scoala de muzica (vioara si pian) si este inca elev la liceu, in clasa a XI-a. Ceea ce ii face unici este faptul ca, pe langa interpreti vocali, sunt si instrumentisti. Axxa revine, pe 29 aprilie, cu un nou album, "Din nou in patru", care contine sase piese noi si patru remixuri. In doar doua luni, au pus la punct toate detaliile legate de acest material muzical, incluzand inregistrarile, coregrafia si schimbarea de look. Baietii sunt siguri ca publicul ii va primi cu bratele deschise, pentru ca sunt profesionisti, au talent si o imagine deosebita, plus cateva piese care i-au facut celebri. Mai mult, sunt in stare sa cante oricand live, fara frica.


Patru baieti, patru roluri

In Axxa, cei patru baieti si-au atribuit patru roluri: Mihai este sufletistul, Gabi este realistul, Dinu este cinstit pana in panzele albe, iar Tibi este misteriosul. Toti cei patru membri ai formatiei traiesc exclusiv din muzica, aceasta insemnand nu doar banii castigati pe concerte, ci si piese pe care le compun pentru alti cantareti, drepturi de autor etc. Cei de la Axxa considera ca muzica nu este o afacere rentabila decat daca esti un nume foarte cunoscut. Altfel, iti permite doar un trai decent.


Scurt istoric al formatiei

Dinu Maxer si Mihai Onila sunt adevarata axa din Axxa. In 1997 s-au gandit prima data sa faca o trupa, insa proiectul se concretizeaza abia in 1999. Din motive manageriale, in vara anului 2001 se renunta la doi dintre solisti, in trupa ramanand doar Dinu si Mihai. Anul trecut, Axxa a trecut pe linie moarta, vreme de opt luni de zile. Motivul a fost unul dublu: Mihai a fost plecat in Grecia, iar Dinu Maxer s-a pregatit pentru examenul de rezidentiat. Acum, revin "Din nou in patru", alaturi de Tibi si Gabi.

×
Subiecte în articol: antimonden mihai muzica axxa