x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden George R.R. Martin: ''Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor''

George R.R. Martin: ''Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor''

03 Dec 2016   •   16:30
George R.R. Martin: ''Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor''

Mult-aclamatul scriitor George R. R. Martin, autorul celebrei serii literare "A Song of Ice and Fire" (''Cântec de gheaţă şi foc''), ce stă la baza serialului de televiziune "Game of Thrones" (''Urzeala tronurilor''), a fost primit ca o vedetă rock în acest weekend, la Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara, Mexic. Acesta a răspuns la unele dintre întrebările fanilor cu privire la sfârşitul seriei despre care a dezvăluit că va fi ''dulce-amărui'', informează EFE. 

Deşi biletele pentru acest eveniment au fost epuizate cu câteva zile înainte, fanii au format cozi prelungi în zonele de acces la acest eveniment despre care Martin a scris pe blogul său că va fi ultima sa apariţie publică din acest an. 

Cu zâmbetul pe buze, scriitorul în vârstă de 68 de ani a răspuns la întrebările primite din partea fanilor, extrase dintr-o urnă verde. Una dintre acestea a fost dacă autorul crede în finaluri fericite. El a răspuns că astfel de finaluri convenţionale, precum cel făurit de J.R.R. Tolkien în ''Stăpânul inelelor'', nu au loc în istorie şi nu se petrec în viaţa reală. 

''Nu pot spune cum se va încheia (seria - n.r.), dar pot spune că va fi probabil un sfârşit dulce-amărui'' mai degrabă decât unul fericit'', a declarat autorul. 

De asemenea, întrebat dacă va mai omorî vreunul dintre personajele preferate ale fanilor, scriitorul american celebru pentru morţile neaşteptate cu care curmă destinele personajelor sale, a glumit spunând că acest lucru are o limită: ''Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor''. Autorul nu a lăsat însă să se înţeleagă care este acesta. 

Cu privire la cea mai arzătoare întrebare, legată de lansarea celei de-a şasea cărţi din serie, mult-aşteptata ''The winds of winter'', Martin a declarat că este un ''scriitor lent'. ''Cu cât îmbătrânesc, cu atât scriu mai încet'', a spus scriitorul care a declarat în 1996 că ritmul său era de un roman pe an. 

Făcând referire la faptul că "A Song of Ice and Fire" trebuia să fie de fapt o trilogie, autorul a declarat: ''În inocenţa mea, am crezut că se va încheia în trei ani (...); durează puţin mai mult''. 

Întrebat care dintre personajele din seria sa ar fi un bun conducător în viaţa reală, George R.R. Martin a declarat că acesta ar fi Tyrion Lannister care ''nu ar fi neapărat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (...) şi nu ar fi naiv''. ''Sau Dany (Daenerys), dacă şi-ar aduce dragonii'', a subliniat scriitorul adăugând că rezultatele ''alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite dacă Hillary (Clinton - n.r.) ar fi avut dragoni''. 

'A Song of Ice and Fire' este o operă în mai multe volume, al cărei subiect este plasat în contextul medieval şi care prezintă aventurile din cele şapte regate, lupta pentru putere şi dorinţa de răzbunare a personajelor. 

Primul volum, 'A Game of Thrones' (Urzeala Tronurilor), publicat în 1996, a fost urmat de 'A Clash of Kings' (Încleştarea regilor) în 1999; 'A Storm of Swords' (Iureşul săbiilor) în 2000, 'A Feast for Crows' (Festinul ciorilor) în 2005 şi 'A Dance with Dragons' (Dansul dragonilor) în 2011. 

Nu se cunoaşte data publicării volumului 'The Winds of Winter' şi nici a celui de-al 7-lea şi ultim volum, 'A Dream of Spring'. 

În august anul trecut, Martin a recunoscut că serialul difuzat la televiziune avansează mai repede decât capacitatea lui de a scrie volumele, însă a spus că vor exista anumite diferenţe între romanul "The Winds of Winter" şi al şaselea sezon din "Game of Thrones". 

Drama fantastică ''Game of Thrones'' se va încheia după sezonul al optulea, a confirmat în luna iulie canalul HBO, care produce şi difuzează serialul. 

Mult aşteptatul sezon 7 din seria de televiziune "Game of Thrones" va începe în cursul verii anului viitor şi nu în luna aprilie, aşa cum a fost cazul celorlalte sezoane de până acum, iar noul sezon va conţine doar 7 episoade în loc de 10 ca până acum. 

Sezonul 6 din "Game of Thrones" a doborât recordurile de audienţă ale HBO înregistrând o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. Acest sezon a primit şi nu mai puţin de 23 de nominalizări la premiile Emmy câştigând câştigând 12 premii Emmy într-un singur an, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - dramă".AGERPRES

×