x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jackie Coolins, autoarea a mai multor romane erotice, a murit la vârsta de 77 de ani

Jackie Coolins, autoarea a mai multor romane erotice, a murit la vârsta de 77 de ani

20 Sep 2015   •   11:37
Jackie Coolins, autoarea a mai multor romane erotice, a murit la vârsta de 77 de ani

Scriitoarea Jackie Coolins, celebră pentru romanele sale erotice inspirate din lumea de la Hollywood, a murit sâmbătă, la Los Angeles, la vârsta de 77 de ani, ca urmare a unui cancer la sân, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

Născută în Marea Britanie, ea a plecat în SUA pe când era adolescentă, urmându-şi sora mai mare, renumita actriţă Joan Collins, care are în prezent 82 de ani. Locuia în Beverly Hills de multă vreme şi avea şi cetăţenie americană.

Jackie Collins a debutat cu 'The World is Full of Married Men', în 1968. Cartea a fost iniţial interzisă în Australia şi Africa de Sud, ceea ce a impulsionat vânzările în SUA şi Marea Britanie. Printre lucrările ei care s-au bucurat de mare succes se numără 'Hollywood Wives' (1983), 'Lucky' (1985) şi 'Lady Boss' (1990). Multe dintre romanele ei au fost adaptate pentru televiziune. Romanele ei au fost traduse în 40 de limbi şi au fost vândute în peste 500 de milioane de exemplare.

Viaţa ei a fost lipsită de scandalurile atât de prezente în scrierile sale. A fost căsătorită de două ori, cel de-al doilea mariaj al său luând sfârşit după 25 de ani, prin decesul soţului ei, Oscar Lerman.

'A avut o viaţă minunat de plină şi a fost adorată de familie, prieteni şi de milioanele de cititori pe care i-a amuzat timp de peste patru decenii', se menţionează într-un comunicat de presă semnat de cele trei fiice ale scriitoarei, Tracy, Tiffany şi Rory. Potrivit acestora, Jackie Collins a fost 'o veritabilă sursă de inspiraţie' pentru alte femei' şi 'va continua să trăiască prin intermediul personajelor sale'.

Ea a fost diagnosticată cu cancer în fază avansată la sân în urmă cu şase ani şi jumătate, dar a preferat să păstreze o totală discreţie în legătură cu acest subiect. Chiar şi Joan Colllins a mărturisit pentru revista 'People' că a aflat de suferinţa surorii ei abia cu 'două săptămâni în urmă'.

Jackie Collins este un autor cunoscut şi foarte apreciat şi în România, unde multe dintre titlurile ei au figurat la categoria best-seller. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Jackie Coolins