x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Larry King, diagnosticat cu cancer

Larry King, diagnosticat cu cancer

14 Sep 2017   •   18:04
Larry King, diagnosticat cu cancer

Starul de televiziune Larry King a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer la plămâni în luna iulie şi că a beneficiat deja de tratament, relatează joi agenţia de ştiri UPI. 

"Nu a fost cu adevărat o bătălie", a declarat King la emisiunea "Extra", găzduită de Mario Lopez, despre modul în care a reacţionat după diagnosticarea sa cu cancer. 

"Din controlul meu medical face parte şi o radiografie. O fac în fiecare an... şi mereu a ieşit normal. Apoi doctorul a spus: 'Văd o mică pată aici. Să facem o tomografie.' Au făcut o tomografie, iar apoi au spus: 'Să facem o tomografie cu emisie de pozitroni'... Nu cred că mai există alte tipuri de tomografii", a povestit celebrul prezentator de televiziune. 

"Au scos tumoarea. Era malignă. Urmau s-o scoată, indiferent dacă era malignă sau benignă. Au făcut teste şi mi-au spus că sunt bine. Eram în stadiul întâi", a mai spus King. 

Larry King a suferit o intervenţie chirurgicală la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles la 17 iulie. "Medicul mi-a spus: 'Era malignă, dar erai în stadiul întâi. Dacă nu am fi scos-o, ai fi avut probleme în doi sau trei ani, dar am scos-o şi ai avut noroc'", a declarat King pentru Us Weekly. 

Legendarul prezentator de 83 de ani a avut nevoie de două săptămâni de convalescenţă înainte de a reveni la serviciu. "Mi-au arătat ultima tomografie, care era curată. A fost amuzant să văd locul în care era pata şi acum nu mai este. Mi-au înlăturat 20% din plămân", a mai povestit el.

Larry King s-a lăsat de fumat după ce a suferit un atac de cord în februarie 1987, despre care spune că a contribuit la apariţia cancerului pulmonar. King a mai fost diagnosticat anterior cu diabet de tip 2 şi cancer de prostată, care a fost tratat cu radiaţii şi nu a necesitat o intervenţie chirugicală.AGERPRES

×