x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nicki Minaj criticată ca vrea să concerteze pentru dictatorul Jose Eduardo dos Santos

Nicki Minaj criticată ca vrea să concerteze pentru dictatorul Jose Eduardo dos Santos

17 Dec 2015   •   21:57
Nicki Minaj criticată ca vrea să concerteze pentru dictatorul Jose Eduardo dos Santos

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului i-au cerut miercuri vedetei hip-hop americane Nicki Minaj să îşi anuleze participarea la un concert în Angola, explicând că apariţia acesteia pe scenă ar echivala cu un sprijin pentru regimul autoritar al preşedintelui Jose Eduardo dos Santos, relatează AFP.

Minaj urmează să cânte sâmbătă seara în capitala Luanda la un concert de Crăciun sponsorizat de compania de telecomunicaţii Unitel, aflată parţial în proprietatea familiei lui dos Santos.

Solicitarea survine în contextul în care Nicki Minaj a apărut deja într-un clip al Unitel, care promova concertul din Angola.

Interpreta hip-hop nu este singura artistă criticată pentru că a acceptat să cânte la un concert în Angola. În 2013, Mariah Carey a primit critici după ce a cântat în faţa preşedintelui dos Santos, care conduce cu o mână de fier acest stat din sudul Africii de 36 de ani.

"Nicki Minaj merge pe urmele lui Mariah Carey, acceptând bani de la un dictator (...), care a înăbuşit fără milă libertatea de exprimare", a indicat Jeffery Smith de la Centrul Robert F. Kennedy pentru Justiţie şi Drepturile Omului.

×