x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nu există semne de sinucidere şi nici de traumatism, în cazul morţii lui Prince

Nu există semne de sinucidere şi nici de traumatism, în cazul morţii lui Prince

24 Apr 2016   •   08:05
Nu există semne de sinucidere şi nici de traumatism, în cazul morţii lui Prince
Sursa foto: Picasa 2.7

La circa 30 de ore de la anunţul morţii lui Prince, la 57 de ani, cauzele morţii rămân necunoscute fiindcă poliţia nu a găsit semne de sinucidere şi nici de traumatisme, relatează sâmbătă AFP.

"Nu avem niciun motiv să credem la ora actuală că este vorba de sinucidere, restul va fi lămurit în cadrul anchetei", a declarat Jim Olson, şeriful comitatului Carver, întrebat despre eventualitatea unei crime la o conferinţă de presă susţinută vineri. El a adăugat că nu există "niciun semn de traumatism".

În jurul morţii legendarului cântăreţ pop au apărut zvonuri despre un posibil abuz de medicamente opiacee, însă purtătorul de cuvânt al biroului medicului legist, Martha Weaver, a afirmat că "în acest stadiu nu există nicio informaţie" despre o eventuală supradoză.

Corpul cântăreţului a fost predat apropiaţilor după o autopsie de circa patru ore ale cărei rezultate urmează să fie făcute publice peste câteva zile sau săptămâni, a adăugat Weaver. Vor fi luate în considerare toate datele despre "trecutul medical şi social" al lui Prince Rogers Nelson, au asigurat serviciile de medicină legală.

Poliţia a fost anunţată joi dimineaţă de angajaţii lui Prince, care nu reuşeau să îl contacteze. Ulterior l-au găsit fără cunoştinţă într-un lift. Şeriful a precizat că muzicianul a fost depus la Paisley Park, imens complex în care Prince avea şi studioul de înregistrări. Admiratorii au venit în număr mare la proprietatea situată aproape de oraşul natal al cântăreţului, Minneapolis (nordul Statelor Unite), să depună flori, mesaje şi lumânări.

Potrivit site-ului TMZ, care a anunţat primul moartea lui Prince, solistul ar fi luat cu şase zile înainte să moară o supradoză dintr-un medicament împotriva durerilor foarte puternic, Percocet, pe bază de oxicodonă (un opiaceu). Avionul privat al artistului a aterizat de urgenţă în 15 aprilie la Moline (Illinois), la câteva ore după un concert. Tratat mai întâi pe pista aeroportului, el ar fi fost apoi internat pentru scurt timp la spital, de unde a plecat în pofida recomandărilor medicale.

Omagiile nu au încetat să curgă vineri, preşedintele Obama, aflat în vizită oficială la Londra, reafirmându-şi tristeţea la dispariţia "marelui interpret". Şeful Administraţiei americane, care l-a invitat pe Prince să cânte la Casa Albă, a mărturisit că a ascultat două piese ale lui, "Delirious" şi "Purple Rain", înaintea întîlnirii cu premierul David Cameron.

Fotografii ale cântăreţului au apărut în presa din lumea întreagă, însoţite de texte ca "Domnia purpurie se termină" (The Sun) sau "Artist revoluţionar" (The Washington Post). Chiar Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a publicat un articol despre lupta lui Prince împotriva potentaţilor din lumea muzicală.

Reţelele AMC şi Carmike Cinemas au anunţat vineri seară că vor organiza proiecţii cu "Purple Rain" de sâmbătă până joia viitoare în peste 150 de săli de cinema din Statele Unite. Numeroase cinematografe independente din toată ţara vor face acelaşi lucru, încheie AFP.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: prince deces moarte politie