x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Numere norocoase zodiac chinezesc. Care sunt numerele tale?

Numere norocoase zodiac chinezesc. Care sunt numerele tale?

17 Apr 2018   •   21:25
Numere norocoase zodiac chinezesc. Care sunt numerele tale?

Cultura chineză este foarte influențată de credințe diferite despre noroc și mai ales despre numere. Există numere care sunt considerate de bun augur și numere care aduc vesti mai puțin bune.

Ei plătesc chiar sume mari de bani pentru a obține numere favorabile pentru telefoanele lor, plăcuțele de înmatriculare sau pentru locuințe. Numerele considerate a fi de bun augur se bazează pe cuvinte care sună în mod similar.

Astrologia chineză este un sistem de horoscop bazat pe calendarul chinezesc și astronomie. A fost folosit pentru a prezice nrocul în conformitate cu fenomenele astronomice care au fost considerate a fi reprezentarea voinței Cerului.

Un fenomen astronomic, sau fenomen celestial, reprezinta din punct de vedere tehnic locatiile planetelor una fata de cealalalta. Se spune că horoscopul este baza potențială a schimbărilor vieții noastre.

În China antică, oamenii au folosit astrologia pentru a prezice marile probleme ale țării și destinul împăratului. Un organ guvernamental astrologic special a fost responsabil de observarea cerească. Cu toate acestea, astronomii antice erau în mare parte astrologi. (PM)

În cultură chineză, numerele sunt împărțite în numere benefice și numere mai puțin benefice, în funcție de modul în care se pronunță.

Cele mai benefice numere, potrivit numerologiei chineze sunt: 6, 8 si 9. Numarul 6 se pronunta “Liu” – care, in traducere libera, inseamna “lin”.

Numarul 8 (Bā), se traduce prin “bunastare”, “noroc”. Numarul 9 (Jiu), inseamna eternitate, longevitate si este asociat, in cultura chineza, cu Imparatul Chinei. Hainele imparatilor sunt decorate cu 9 dragoni.

De partea cealalta, numere mai putin benefice sunt 4 si 7. Numarul 4 (Si) este asociat cu moartea. Numarul 7 (Qi) este asociat cu inselatoria.

Alte semnificatii ale numerelor:

Zero – Totul sau nimic. Chinezi cred ca totul incepe de la zero.

Unu – “Primul”, nu este nici benefic, nici de rau augur. Este numarul inceputurilor sau al singuratatii.

.............

Citește mai departe despre semnificația numerelor

×