x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O actriţă cu opt arme

O actriţă cu opt arme

de Dana Cobuz    |    08 Noi 2007   •   00:00
O actriţă cu opt arme

Muay Thai (sau box thailandez) este sportul tradiţional al Thailandei, in care se folosesc opt arme (pumni, coate, picioare, genunchi). Iar actriţa Florina Petcu este deţinătoarea marelui titlu in campionatul nord-american de kick boxing, secţiunea feminină, de 50 kg.

CĂŞTIGĂTOARE, ORICUM! - Florina Petcu se imparte intre a şaptea artă şi boxul thailandez


Muay Thai (sau box thailandez) este sportul tradiţional al Thailandei, in care se folosesc opt arme (pumni, coate, picioare, genunchi). Iar actriţa Florina Petcu este deţinătoarea marelui titlu in campionatul nord-american de kick boxing, secţiunea feminină, de 50 kg.

Are un aer angelic şi pare fragilă. De meserie este actriţă, cel mai cunoscut rol fiind cel al traducătoarei albaneze Ilina Miritia, in pelicula "Inside Man", regizată de Spike Lee. De 4 ani şi ceva şi-a descoperit pasiunea pentru un sport dur: boxul thailandez. Dorinţa de performanţă nu i-a dat pace. In acest an, a fost aleasă să reprezinte SUA la Campionatul Mondial Muay Thai de la Bangkok, la care participă peste 100 de ţări.

  • Jurnalul Naţional: O scurtă autobiografie Florina Petcu?

Florina Petcu: M-am născut şi am crescut in Bucureşti. Mi-am dorit să fiu balerină cănd eram foarte mică, dar... Cert este că mi-a plăcut să fiu in lumina reflectoarelor. Am fost mereu o persoană activă. In liceu am făcut parte dintr-o trupă de dans modern, iar după ce am absolvit am inceput să joc la Teatrul Ion Creangă, in timp ce mă antrenam la paraşutism. Din păcate, nu am apucat să sar cu paraşuta din avion, ci doar din turnul de paraşutism.

  • Cum te-ai indreptat spre actorie?

In şcoala generală am incercat să regizez şi să joc in piese de teatru scurt la serbările de sfărşit de an. Momentul cel mai important a fost cănd am cunoscut-o pe Ileana Cărstea Simion, un om şi un regizor minunat, care mi-a indrumat cariera şi m-a format ca actriţă. Ii datorez foarte mult.

Dragoste la primul antrenament

  • Poarta spre America a fost tot teatrul...

In 1997, am ajuns in New York cu spectacolul "Danaidele". Imi amintesc perfect momentul in care eram in autocar, de la Aeroportul JFK spre Manhattan. Era seară, eram pe unul dintre poduri şi aveam in faţă intregul oraş in privelişte panoramică. Atunci am simţit o emoţie, un nod in găt şi mi-am spus că trebuie să locuiesc in acest oraş.

  • Ce te-a determinat să nu te mai intorci in ţară?

A fost o parte intuiţie, o parte fascinaţie pentru acest oraş şi o parte egoism.

  • Care au fost inceputurile vieţii tale de actriţă in SUA?

M-am dus la şcoală la un curs de Film Fundamentals, pentru a invăţa mai multe despre tv şi film. Apoi am inceput cu mici proiecte in domeniu. Sunt multe diferenţe in ceea ce priveşte organizarea şi structurarea industriei in SUA şi in Romănia. Un actor bun insă este universal.

  • Nu te tentează să lucrezi cu regizori romăni?

Am lucrat la nişte proiecte mai mici cu romăni care locuiesc in SUA. Din Romănia incă nu mi s-a făcut nici o ofertă. Eu am foarte mare respect pentru regizorii şi actorii romăni, şi sper ca in viitor să am ocazia să colaborez la proiecte de film, tv sau teatru.

  • Cum te-ai apucat de box?

Am inceput să mă antrenez Muay Thai acum patru ani şi jumătate şi a fost dragoste la primul antrenament. Am avut prima competiţie in ianuarie 2006, iar in această vară am căştigat WKA North American Championship in Virginia, prin TKO in prima rundă.Â

  • Pe blogul http://www.teamusaflorina.blogspot.com informezi căţi bani ai străns din cei 3.000 de dolari necesari deplasării la campionat. Cine ţi-a donat bani?

Au donat prieteni din diverse colţuri ale lumii şi de diverse naţionalităţi.

dana.cobuz@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden