x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Omul rău, dar bun la Gala “Om bun”

Omul rău, dar bun la Gala “Om bun”

de Catalina Iancu    |    22 Feb 2008   •   00:00
Omul rău, dar bun la Gala “Om bun”
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Este omul bun din folk o spe­cie pe cale de dispariţie? Nici­decum! Aşa afirmă artiştii  participanţi la Gala “Om bun”, ediţia 2008. Doar Cio­cu Vintilă vrea la “Om rău”. Veţi vedea în continuare de ce.

Este omul bun din folk o spe­cie pe cale de dispariţie? Nici­decum! Aşa afirmă artiştii  participanţi la Gala “Om bun”, ediţia 2008. Doar Cio­cu Vintilă vrea la “Om rău”. Veţi vedea în continuare de ce.

 

Omul bun nu dispare. Şi nici festivalul cu acelaşi nume. Seara de gală va avea loc la 29 februarie, la Sala Pala­tului, începând cu ora 19.30. “Este un fenomen care rămâne. În fiecare an avem cele trei zile de concurs de la sfârşitul lui decembrie, şi gala la începutul primăverii, care reuneşte tot ce e mai activ în muzica folk”, spune Victor Socaciu, “tatăl lor, la toţi”, vorba cântecului.

 

DESCHIDERE DE DRUMURI. “Nu, n-are cum să fie pe ca­le de dispariţie. Ba dimpotrivă, este prezent din ce în ce mai mult. Sau cel puţin aşa ne-am dori noi, să fie prezent”, ne-a declarat Ducu Bertzi. Iar Tatiana Stepa îl susţine: “Nu este adevărat. S-a vehiculat mult aceas­tă ipoteză în ultimii ani. Dar din moment ce sunt tot mai multe spec­tacole şi din ce în ce mai multe fes­tivaluri nu poate fi pe cale de dis­pa­ri­ţie. Ba dimpotrivă, am putea spu­ne. E pe cale de apariţie... tot mai des. Şi important este că vine tot mai multă lume la spectacole. Un mare merit a avut şi festivalul Folk you!, care a ridicat practic cota şi a mai luminat drumurile. Este foarte im­portant să ai şi susţinere media”, spune Ta­tiana. 

 

ZECE ARTIŞTI. “Nu ştiu dacă a dispărut «Om bun», dar ştiu c-a apă­rut  «Om rău». Pe bune! Este un fes­tival care se ţine la Petroşani, cu tru­pe rock. Mi-a plăcut cum sună. Poanta e genială”, spune Mircea Vin­ti­lă. Care rămâne totuşi în tabăra celor “buni” până... la proba contra­rie. “Mai ales că acum am şi trupă, poate mă înscriu şi la «Om rău» şi cânt heavy metal! Să vedem atunci cum mai evoluează folkul”, a glumit Ciocu. Evenimentul, organizat de Fundaţia culturală “Om Bun”, Asociaţia Culturală de teatru şi film “Dracula” şi Music Management, îi va reuni pe Vasile Şeicaru, Tatiana Stepa, Victor So­ca­ciu, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Daniel Iancu, Pavel Stratan, Dinu Olăraşu şi Ada Milea. Spectacolul va fi prezentat de Adrian Ivaniţchi. Biletele costă 35, 50 şi 70 de RON şi pot fi procurate de la Sala Palatului, Magazinul Muzica, dar şi de pe www.biletedelatati.ro. 

 

Povestea verii

“Dacă voi mai cânta cu Vasile Şeicaru? Dacă şi el va vrea, cu plăcere! Am cântat nu numai astă-vară, ci în mai multe spec­tacole. Am interpretat îm­preună piese de-ale lui şi a ie­şit perfect, fără să fi făcut nici un fel de pregătire înainte”

Tatiana Stepa, folkistă

 

Variantă

“Nu ştiu dacă a dispărut «Om bun», dar ştiu c-a apărut  «Om rău». Pe bune! Este un festival care se ţine la Pe­troşani, cu trupe rock. Mi-a plăcut cum sună. Mai ales că acum am şi trupă, poate mă înscriu şi la «Om rău» şi cânt heavy metal!”

Mircea Vintilă, folkist

 

Tradiţie

“Festivalul «Om bun» este deja o tradiţie. De-a lungul anilor, valori, născute pe scena acestui festival au confirmat, iar acum sunt prezente la Gală. Folkul a revenit pe piaţa  muzicii româneşti şi a reuşit să-şi câştige un public din ce în ce mai numeros”

Victor Socaciu, folkist

 

catalina.iancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden rău