x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Oprah Winfrey, cea mai puternică personalitate artistică în ultimele 12 luni

Oprah Winfrey, cea mai puternică personalitate artistică în ultimele 12 luni

26 Iun 2013   •   21:53
Oprah Winfrey, cea mai puternică personalitate artistică în ultimele 12 luni

Vedeta şi producătoarea de televiziune americană Oprah Winfrey este cea mai puternică personalitate din lume în acest an, urmată de cântăreaţa Lady Gaga şi cineastul Steven Spielberg, potrivit clasamentului anual realizat de revista Forbes.

Şase din primele 10 locuri din acest clasament ce cuprinde 100 de celebrităţi sunt ocupate de femei. Beyonce se află pe poziţia a patra, Madonna pe cinci, cântăreaţa country Taylor Swift pe locul şase, iar actriţa Ellen DeGeneres încheie top 10.

În clasamentul Forbes ce cuprinde cântăreţi, actori, vedete de televiziune, sportivi şi manechine, sunt luate în calcul, pe lângă venituri şi vizibilitatea mediatică, prezenţa pe reţelele sociale cum sunt Twitter, Facebook, YouTube şi Google+, dar şi, în premieră, impactul lor de marketing.

Oprah, 59 de ani, regina talk-show-urilor de peste Ocean, care a ieşit pe locul doi anul trecut, şi-a zdrobit concurenţa. Deşi nu a câştigat "decât" 77 milioane de dolari între iunie 2012 şi iunie 2013, cu 88 de milioane mai puţin ca anul trecut, Oprah a fost gazda interviului senzaţional în care fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat şi, chiar dacă nu mai are emisiunea ei cotidiană la televizor, conduce un veritabil imperiu media, din care fac parte canalul Oprah Winfrey Network, revistele "O", un site, mai multe emisiuni tip talk-show şi un canal de radio.

Aflată pe locul doi, Lady Gaga a câştigat 80 de milioane, iar ocupantul poziţiei a treia, Steven Spielberg - 100 de milioane, ajutat mai ales de pelicula "Lincoln", dublă laureată cu Oscar şi cu încasări de 275 milioane de dolari.

Madonna revine în Top 10, pe 5, după doi ani de absenţă, graţie veniturilor sale de 125 milioane de dolari.

Conform aceluiaşi clasament, Angelina Jolie este în acest moment cea mai puternică actriţă, ocupând locul 41, cu 33 milioane de dolari. În top îşi face intrarea şi Jennifer Lawrence, 22 de ani, premiată cu Oscar pentru "Silver Linings Playbook", dar devenită celebră prin "Hunger Games": aceasta se clasează pe locul 49, cu 26 milioane de dolari.

Tot între noii veniţi se numără actorii Hugh Jackman, locul 11, Channing Tatum, 23 şi Emma Stone, 84, dar şi atletul Usain Bolt, locul 48.

Una din cele mai brutale căderi ale anului este cea a lui Jennifer Lopez, lider în iunie 2012, picată pe locul 12. Au dispărut din top cântăreaţa britanică Adele, actorii Brad Pitt şi Johnny Depp, actriţele Julia Roberts şi Reese Witherspoon sau cântăreţul Elton John.

×
Subiecte în articol: forbes oprah winfrey