x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Pistolul lui Han Solo din 'Return of the Jedi' va fi vândut în iunie la licitaţie

Pistolul lui Han Solo din 'Return of the Jedi' va fi vândut în iunie la licitaţie

27 Apr 2018   •   21:30
Pistolul lui Han Solo din 'Return of the Jedi' va fi vândut în iunie la licitaţie

Pistolul folosit de personajul Han Solo (Harrison Ford) în filmul 'Return of the Jedi' (1983), cel de-al treilea lungmetraj al seriei originale 'Star Wars', va fi scos la licitaţie în luna iunie, se arată într-un comunicat difuzat de casa Julien's Auctions şi citat de EFE. 

Piesa de recuzită, care se aşteaptă să atingă un preţ de între 300.000 şi 500.000 dólares, este cea mai râvnită din această licitaţie intitulată 'Hollywood Legends' şi care se va desfăşura, la 23 iunie, la hotelul Planet Hollywood din Vegas (Nevada), a anunţat casa de licitaţii pe pagina sa de internet. 

"Pistolul lui Han Solo este unul dintre articolele cele mai fascinante provenite din saga 'Star Wars' şi ajunse vreodată la o licitaţie; provine din colecţia regizorului artistic al filmului, James L. Schoppe", se arată în comunicat. 

Piesa, care făcea parte din colecţia 'The James L. Schoppe Star Wars: Return of the Jedi Production Archive', va fi pusă la dispoziţia publicului cu prilejul aniversării a 35 de ani de la lansarea filmului. 

Arma, cunoscută ca BlasTech DL-44, a fost creată special pentru film şi a avut ca model formatul pistolului Mauser C96 Broomhandle real, căruia i s-au adăugat elemente adiţionale. 

După încheierea filmărilor, cel însărcinat cu înregistrarea obiectelor de recuzită, Peter Hancock, a predat pistolul şi alte articole directorului artistic James L. Schoppe, care le-a ţinut peste trei decenii, în colecţia sa.AGERPRES

×