x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sanda Ladosi se pregateste de Istambul

Sanda Ladosi se pregateste de Istambul

01 Mar 2004   •   00:00

Sambata seara, Televiziunea Romana a transmis in direct prima semifinala nationala pentru Eurovision. Si de aceasta data, organizarea a lasat loc de multe comentarii. La aceasta editie, TVR a incercat sa sparga tiparele, angajand pe post de prezentator pe cantaretii care au reprezentat Romania de-a lungul anilor la Eurovision. Jos palaria, pentru intentie!

TURBULENTE. Ca sa-l citam pe Dan Teodorescu, unul dintre amfitrioni, "Daca pana acum ati crezut ca prezentatorii sunt prosti, dupa ce ne-ati vazut pe noi o sa vi se para foarte buni". De vina pentru toata bulibaseala din platou este "doamna Regie". Care si-a batut joc de Malina Olinescu si Dan Teodorescu, prezentatorii cantareti. Un exemplu elocvent este momentul in care cei doi au fost pusi sa comenteze liber rezultatele televotingului, aflat inca in desfasurare. Cum sa faci un clasament cand cifrele se schimbau in permanenta sub nasul prezentatorilor, dar si al telespectatorilor?! "Doamna Regie" si-a gasit nasul, caci Dan Teodorescu a reusit, prin spontaneitate, sa treaca cu umor peste piedicile de ordin tehnic. Ar trebui sa se gandeasca serios la o cariera de prezentator tv.
"Dam legatura in Camera Verde, unde se afla Albertina si Malvina" se tot trezea vorbind Malina Olinescu. O camera verde in care concurentii isi trageau sufletul, pe niste fotolii albastre. Fetele de la Meteo au creat turbulente printre artisti, care nu apucau sa termine raspunsurile la intrebari ca li se lua microfonul de la gura! In cele doua ore de emisie, Albertina si Malvina ne-au agresat urechile cu vocile stridente, pe care le imprumutasera, probabil, de la veveritele din desenele animate Chip si Dale.

MULTE SI PROASTE. Poate ca dezastrul organizarii nu ar fi fost atat de vizibil daca piesele din concurs n-ar fi fost atat de slabe calitativ. Daca s-ar fi sarit peste etapa semifinalelor, s-ar fi economisit si timp, si bani, si nervi! Din start doar sase piese ar fi meritat sa ajunga in finala. De fapt, acele sase piese care au fost alese de juriu si public. Pe primul loc s-au clasat la egalitate Sanda Ladosi si Andra, cu piesele "I admit", respectiv "Just a little love". Parlament a ocupat locul doi, cu "Tot pe ea", fiind urmat la egalitate de puncte de Salamandra ("Intr-o zi") si Nico ("Feeling Snow White"). Ultima admisa este Alexandra Ungureanu, cu piesa "Happy". S-a vazut cu ochiul liber ca preferintele publicului nu coincid cu cele ale juriului. Astfel, Parlament a obtinut punctajul maxim din partea juriului, iar Ladosi a fost favorita telespectatorilor. Anul acesta, Sanda are, in sfarsit, sansa sa se lanseze! S-a inspirat din stilul Shakirei si din cel al castigatoarei Eurovision 2003, Sertab. In plus, a inceput sa si danseze. Si pe ritm chiar! Ea are foarte multe sanse sa ajunga in Turcia, unde piesa cu influente orientale pe care o interpreteaza va fi gustata de public. Daca e sa ne luam dupa zvonurile care circula in TVR, Sanda este cea care trebuie sa plece la Istanbul. Desi Andra are o voce mai buna decat Ladosi, n-a avut o piesa care sa-i puna in valoare calitatile vocale. In concluzie: la prima semifinala nationala pentru Eurovision, multi chemati, putini alesi! Ce bine era daca ar fi fost alesi din prima!

"Sistemul de votare si organizarea au fost execrabile. Sunt atat de dezamagita, ca nu voi mai participa niciodata la Eurovision!"
Nico

"Cred ca meritam sa reprezentam Romania la Eurovision. Vom face fata cu brio"
Doru Isaroiu de la Parlament

Din culise

Andra s-a inchis in toaleta, locul cel mai linistit pe care l-a gasit, ca sa faca repetitii si vocalize inainte de a intra in platou. Andra s-a incalzit, pana in ultima clipa, pentru a face fata adversarilor.
Nico s-a plans in cabina de machiaj de faptul ca a fost schimbat mixerul si sonorizarea a fost sub orice critica. "Alba ca Zapada" era foarte sigura de reusita, insa organizatorii i-au cam taiat din elan.
Mihai Traistariu este consecvent. Este a patra oara cand rateaza Eurovisionul (de trei ori a esuat cu Valahia). De aceasta data, el este totusi multumit ca si-a gasit niste dansatoare

×
Subiecte în articol: antimonden