x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Suntem foarte buni... de locul 26!

Suntem foarte buni... de locul 26!

de Dana Cobuz    |    15 Mar 2009   •   00:00

EUROVISION 2009  •  TOPUL POPULARITĂŢII.
Deşi nu se cunosc încă numele tuturor participanţilor la concursul Eurovision de la 12-16 mai, de la Moscova, împătimiţii acestei competiţii îşi votează deja piesele favorite în clasamentele de popularitate de pe internet.



Dacă este să ne ghidăm după rezultatele parţiale ale unuia dintre cele mai populare astfel de clasamente, Elena Gheorghe şi ale sale "Balkan Girls" stau foarte prost. Mai precis, pe locul 26 în topul preferinţelor vizitatorilor site-ului www.esctoday.com. O poziţie cu atât mai dezamăgitoare cu cât în cursa votării nici măcar nu au intrat toate cele 43 de piese care vor fi cântate la Moscova, ci doar 40, trei fiind încă în curs de alegere în ţările pe care le vor reprezenta.

La apariţia fiecărei piese noi, portalul esctoday iniţiază un poll (n.r. – sondaj) prin care le solicită utilizatorilor săi să evalueze melodia. Apoi, săptămânal, este prezentat clasamentul realizat în urma acestor sondaje, ce arată care sunt cele mai populare piese. Votarea rămâne deschisă până la începerea competiţiei de la Moscova, drept pentru care locurile în clasament se pot schimba de la o săptămână la alta.

DIVERTISMENT. Administratorii esctoday.com precizează că sondajele au fost iniţiate ca divertisment şi singurul lor scop este să identifice piesele cu cei mai mulţi fani. Clasamentele rezultate în urma votării nu presupun predicţia melodiei câştigătoare a concursului de la Moscova, cu atât mai mult cu cât, din acest an, votarea în finala de la Moscova va fi una mixtă: televoting şi jurii de specialitate.

În cel mai recent astfel de clasament publicat de www.esctoday.com, România (Elena Gheorghe – "Balkan Girls") se află pe locul 26 din 40. Prima poziţie este ocupată de Lituania (Sasha Son – "Love"), locul al doilea de Norvegia (Alexander Rybak – "Fairytale"), iar cel de-al treilea de Estonia (Urban Symphony – "Randajad"). În acest top al popularităţii, publicat la 9 martie, Moldova (Nelly Ciobanu – "Hora din Moldova") se află pe locul 24, iar România (Elena Gheorghe – "Balkan Girls"), sub starul competiţiei, după cota de celebritate pe care o are – şi vorbim aici despre Patricia Kaas –, nu a reuşit momentan să ducă Franţa decât pe locul 15, cu "Et s’il fallait le faire". În coada clasamentului se află piesele concurenţilor din Letonia, Ucraina şi Belarus.

PROMOVARE TIMIDĂ.
Ce face Elena Gheorghe în aceste condiţii? Nimic mai mult decât prevăd planurile şi bugetul Televiziunii Române. Deocamdată, a filmat videoclipul piesei "Balkan Girls" pe peliculă cinematografică de 16 mm. Se presupune că nu a fost un videoclip ieftin, dacă socotim că în spatele Elenei a stat o echipă de profesionişti: Cătălin Enache – stilist, Sorin Stratulat – hairstyle, Dana Argeşan – make up, Paul Gheorghe – coregrafie, Dragoş Buliga – regie, că scenariul a fost unul elaborat, cu multe personaje, efecte speciale, cai şi multe rânduri de haine atât pentru cântăreaţă, cât şi pentru dansatoarele ei. Ce a ieşit vom vedea chiar azi, în premieră la Dănutz SRL (TVR 1). În ultimele zile, Elena Gheorghe s-a aflat la Berlin, unde şi-a început "turneul de promovare". Solista a profitat de Târgul Internaţional de Turism ţinut aici pentru a-şi populariza piesa, în varianta remixată (de club) de David Deejay şi compozitorul Laurenţiu Duţă.


Franţa s-a săturat de coada clasamentului, de aceea a trimis-o la "război" pe celebra Patricia Kaas, cu piesa "Et s’il fallait le faire"


Lituanianul Sasha Son se bucură de simpatia publicului european, care vede în melodia "Love" o potenţială câştigătoare a Eurovision 2009

×
Subiecte în articol: antimonden locul