x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Te cunosc de undeva!”. Oana Sîrbu “N-am imitat-o. M-am jucat. Nu poți s-o imiți pe Marina Voica”

“Te cunosc de undeva!”. Oana Sîrbu “N-am imitat-o. M-am jucat. Nu poți s-o imiți pe Marina Voica”

19 Feb 2015   •   12:06
“Te cunosc de undeva!”. Oana Sîrbu “N-am imitat-o. M-am jucat. Nu poți s-o imiți pe Marina Voica”
Sursa foto: Gabriela Arsenie

Sâmbătă, 21 februarie, la “Te cunosc de undeva!”, Oana Sîrbu se va transforma în Marina Voica, o artistă cu un șarm special, și va cânta piesa “Ce vrei tu, mare albastră?”.

“Pe Marina Voica am văzut-o pe scena de la “C-tin Tănase” întâi și-ntâi, mică fiind, apoi la Teatrul Foarte Mic, la repetițiile cu Petre Geambașu (căruia-i datorez mult din experiența mea de scenă) și formația Star 2000. Cânta o piesă internațională grecească, ceva cu “strunelor… voi sunteți balsamul fiecărui dor…” și bătea din tamburină… m-a frapat! O artistă complexă, cu o personalitate fascinantă, cu un ritm și un șarm unice, cu un timbru inconfundabil și de un profesionalism desăvârșit. O artistă cu care am crescut, ascultându-i muzica în familie, grație tatălui meu care aducea discuri de vinil pe 45 de turații. Așa ascultam cu toții muzică românească și internațională la pick-up.

Mi-a plăcut că are un soi de inaccesibilitate. Mister. O nostalgie, o tristețe undeva ascunse. Un soi de fatalitate. Ritm. Mi-a plăcut abordarea unor piese unice și a ritmului latino american. Dacă am primit vreun sfat din partea sa? Ohhh… am primit un sfat ce ține de viața personală, de viață, în general, pe care l-am urmat târziu, cam prea târziu, după ce-am depășit anumite experiențe. Alte lucruri le-am observat fără să mi le spună. M-am regăsit în multe forme artistice ale Marinei”, povestește Oana Sîrbu.

În ceea ce privește transformarea sa de sâmbătă, de la “Te cunosc de undeva!”, Oana adaugă. “N-am imitat-o. M-am jucat. Nu poți s-o imiți pe Marina. O poți duce în derizoriu, într-o formă de parodie, imitându-i accentul rusesc. Dar are o personalitate mult prea profundă. Și-apoi, e o profesionistă. Nu m-am sfătuit cu absolut nimeni în ceea ce privește pregătirea personajului. Așa am simțit”.

La rândul său, doamna Marina Voica spune că va urmări transformarea Oanei de sâmbătă, de la “Te cunosc de undeva!”. “I-am văzut pe toți cei care m-au imitat la “Te cunosc de undeva!”. Mă voi uita și sâmbătă, să o văd pe Oana. Oana este fana mea! O știu de când era o fetiță. Venea la mine acasă cu chitara și cânta… Recent, am cântat împreună la Sibiu. Avem multe afinități, eu și Oana”, ne-a mărturisit doamna Marina Voica.

Cum va reuși Oana Sîrbu să o imite pe Marina Voica, telespectatorii Antenei 1 vor vedea sâmbătă, 21 februarie, de la ora 20.30, numai la “Te cunosc de undeva!”.

×