x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un prim suspect a fost reținut la doi ani după de Kim Kardashian a fost jefuită

Un prim suspect a fost reținut la doi ani după de Kim Kardashian a fost jefuită

13 Apr 2018   •   21:50
Un prim suspect a fost reținut la doi ani după de Kim Kardashian a fost jefuită

Un bărbat a fost arestat marţi pe Coasta de Azur, în cadrul anchetei demarate în urma spectaculosului jaf comis asupra starletei americane Kim Kardashian la Paris în octombrie 2016, a dezvăluit vineri o sursă familiarizată cu acest dosar, confirmând astfel o informaţie publicată de cotidianul Nice-Matin, informează AFP. 

Bărbatul arestat, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut "marţi, la ora locală 06:30, în Vallauris" (o localitate aflată în apropiere de Cannes) de poliţiştii din Brigada de combatere a banditismului (BRB) însărcinată cu această anchetă, a declarat sursa judiciară, care precizează că suspectul este "bănuit că a participat în mod activ" la comiterea acelui jaf. 

Suspectul a fost audiat de o comisie rogatorie. "El nu a fost încarcerat în acest stadiu al anchetei şi trebuie să se prezinte în faţa unui judecător în vederea unei eventuale puneri sub acuzare în cursul zilei" de vineri, a precizat aceeaşi sursă judiciară. 

În cadrul acestei anchete, 10 persoane - huligani cunoscuţi de Poliţia franceză - au fost puşi sub acuzare, iar cinci dintre ei se află în continuare în arest provizoriu. Ei sunt bănuiţi că au furat 9 milioane de euro - cel mai mare jaf comis asupra unei persoane private în Franţa în ultimii 20 de ani. 

În noaptea de 2 spre 3 octombrie 2016, Kim Kardashian a fost agresată de cinci bărbaţi în camera ei de hotel din Paris, unde vedeta americană venise pentru a asista la Săptămâna Modei organizată în capitala Franţei. Doi dintre hoţi au ameninţat-o punându-i un pistol la tâmplă, apoi au legat-o, i-au pus un căluş şi au încuiat-o în sala de baie. 

Hoţii au luat cu ei un inel al starletei evaluat la aproape 4 milioane de euro şi mai multe bijuterii din aur şi diamante. Potrivit anchetatorilor, o parte importantă a obiectelor furate au ajuns apoi în Belgia. 

Unul dintre bărbaţii suspectaţi că au participat la acel jaf spectaculos a fost repus în libertate din motive medicale. El a fost plasat "sub control judiciar strict şi este autorizat să se deplaseze doar cu ocazia programărilor medicale", au precizat avocaţii lui, Dominique Ousset şi Victoria Anfuso.AGERPRES

×