x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Partie inchisa in plina iarna din cauza caldurii!

Partie inchisa in plina iarna din cauza caldurii!

01 Feb 2018   •   12:15
Partie inchisa in plina iarna din cauza caldurii!

Pârtia din comuna Jina, aflată în Mărginimea Sibiului, este închisă, din cauza căldurii prea mari şi a lipsei zăpezii, potrivit viceprimarului Iancu-Dumitru Uscatu.

 

"Acum nu merg tunurile de zăpadă pentru că, ca ele să meargă, trebuie să fie minus 5 grade Celsius. Pârtia a fost deschisă după Crăciun şi în luna ianuarie, după 1 ianuarie când a nins, până acum. Dacă ar fi zăpadă, pentru populaţie, pârtia nu ar fi un lucru rău, dar dacă nu e zăpadă, ce să facem? Dacă nu e zăpadă, ce poţi să faci?", a explicat, pentru AGERPRES, viceprimarul localităţii.

În comuna Jina, renumită pentru brânza de Sibiu pe care o fac oierii aici, s-au cheltuit 11,9 milioane de lei, o parte bani europeni, pentru o pârtie de schi cu instalaţie de transport pe cablu şi cu tunuri de zăpadă artificială, maşină de nivelat şi s-a făcut şi un drum de acces.

Deocamdată, pârtia este închisă din lipsa de zăpadă naturală, iar cea artificială nu poate fi produsă pentru că temperatura este pozitivă, potrivit meteorologilor. AGERPRES

×