x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Peste o sută de produse tradiționale la Târgul de pâine din Parcul Național

Peste o sută de produse tradiționale la Târgul de pâine din Parcul Național

06 Oct 2017   •   11:30
Peste o sută de produse tradiționale la Târgul de pâine din Parcul Național

Bucureştenii sunt aşteptaţi de vineri până duminică, la Târgul de pâine din Parcul Naţional, în cadrul căruia vor fi prezentate produse realizate în baza unor reţete din toate zonele ţării, dar şi de peste hotare.

"Vor fi prezente peste o sută de reţete de pâine din toate zonele ţării, dar şi reţete internaţionale de pâine: turcească, grecească, lipie libaneză, pâine cu secară, pâine cu seminţe, pâinea tradiţională cu cartofi şi multe alte sortimente de pâine şi specialităţi. Brutari iscusiţi vor coace de zor în acest weekend pentru bucureşteni pâinea în toate formele ei: la ţest, coaptă în cuptor cu lemne sau la cuptor electric, toate acestea chiar sub ochii vizitatorilor", informează organizatorii.

Nu vor lipsi plăcintele, pâinea cu mălai şi tartele tradiţionale, dar "vedeta de necontestat" a evenimentului va fi o pâine cu cartofi, ce va depăşi o sută de kilograme, realizată de brutari din Covasna.

"Pofticioşii sunt aşteptaţi şi cu gustoasa 'ciorbă în pâine' şi multe alte delicatese pregătite la acest festin culinar dedicat pâinii. Şi ca pâinea să nu fie pe stomacul gol, vă aşteptăm cu grătarele pline cu pastramă, cârnaţi de Pleşcoi, cârnaţi nemţeşti, friptură, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu must, vin şi bere. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, bulzul şi pastrama la ceaun", arată organizatorii.

Vizitatorii vor mai putea cumpăra: turtă dulce, miere, cozonaci, kurtos, ţuică, alimente eco, pastramă, must, brânzeturi, dar şi produse realizate de meşteri populari. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Târgul de pâine