x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Atenţie la pastilele pentru potenţă!

Atenţie la pastilele pentru potenţă!

de Magda Marincovici    |    17 Noi 2007   •   00:00
Atenţie la pastilele pentru potenţă!

Medicamentele contra tulburărilor de erecţie trebuie prescrise de medici. Totuşi, există un mod de folosire a acestor medicamente numit "recreativ", cănd bărbaţii apelează la ele fără a avea probleme, ci pentru a-şi depăşi
performanţele sexuale.

Medicamentele contra tulburărilor de erecţie trebuie prescrise de medici. Totuşi, există un mod de folosire a acestor medicamente numit "recreativ", cănd bărbaţii apelează la ele fără a avea probleme, ci pentru a-şi depăşi
performanţele sexuale.

Un studiu efectuat in Finlanda arată că aproximativ 3% dintre bărbaţii cu vărsta medie de 29 de ani au luat medicamente contra disfuncţiilor erectile fără să aibă nevoie, ci pentru a fi intr-o formă excelentă din punct de vedere sexual. Potrivit aceluiaşi studiu, doar 0,9% dintre bărbaţii chestionaţi au apelat la aceste medicamente pentru că intr-adevăr sufereau de tulburări de erecţie. Această tendinţă ia amploare mai ales la sfărşit de săptămănă, de aceea fenomenul a fost clasat drept "recreativ". Doar că fenomenul nu este lipsit de riscuri. A folosi medicamente pentru ameliorarea erecţiei atunci cănd nu ai acest gen de probleme e cu două tăişuri. Bărbatul poate să-şi piardă increderea in capacitatea proprie de a obţine şi menţine erecţia fără aceste medicamente. Iar in cazul excesului de medicamente de potenţă creşte pericolul de a-şi pierde erecţia naturală.


In fond, erecţia nu vine la comandă, nu este eternă, nu este constantă de-a lungul timpului. De aceea trebuie ştiut că este normal ca erecţia să aibă o dinamică fluctuantă. Astfel, irigarea sanguină a organului sexual condiţionează capacitatea de erecţie. Cănd bărbatul ia un medicament de potenţă, erecţia este stimulată, se instalează intr-un interval de timp mai scurt ca de obicei, organul sexual este mai rigid o perioadă mai indelungată. A apela la aceste medicamente frecvent modifică parametrii normali ai funcţiei erectile. Astfel, unii bărbaţi dau semne de disperare cănd observă cum se descurcă atunci cănd nu mai inghit pastilele miraculoase. Au impresia că erecţia lor este insuficientă, cănd de fapt ea este in limite perfect normale. Autorii acestui studiu avertizează că diminuarea increderii in propria potenţă este cel mai mare pericol.


OPINIE. Prof. dr Nicolae Calomfirescu spune că, "in general, bărbăţilor le este teama să nu-şi piardă erecţia, fără de care expresia lor masculină scade. Un semn important este scăderea dorinţei sexuale şi ejacularea sub 1-2 minute. In aceste situaţii, bărbaţii trebuie să consulte medicul, singurul care poate să indice un tratament corect".
 

 

 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicamente erecţia