x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie. Legenda mărțișorului

Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie. Legenda mărțișorului

19 Mar 2018   •   04:39
Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie. Legenda mărțișorului

Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie. Legenda mărțișorului

Găsirea mesajului potrivit pentru această zi specială poate fi dificilă. Tocmai din accest motiv am adunat câteva dintre cele mai bune mesaje.

Una din legendele simbolului primăverii ne spune că odată soarele a coborât pe pământ, luând chipul unui tânăr, pentru a participa la o horă dintr-un sat. Zmeul cel rău, văzând asta, l-a răpit și l-a închis într-o temnița, provocând suferința întregii naturi. Se spune că râurile au încetat să mai curgă, păsările nu mai cantau… până nici copii nu mai râdeau. 

Nimeni nu știa ce să facă până când, un tânăr voinic s-a hotărât să îl înfrunte pe zmeu și să elibereze soarele. Acesta a pornit la drum, având puterea multora dintre pământeni. Călătoria tânărului a durat 3 anotimpuri: vară, toamnă și iarnă. Spre sfârșitul iernii, (....)

Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie. Descoperiri arheologice 

Trecând de la legende la lumea de basm la cea reală, descoperirile arheologice arată că se celebra prima zi a primăverii încă de acum 8000 de ani, pe vremea dacilor simbolurile primăverii fiind confecționate din timpul iernii, urmând să se poarte după ziua de 1 Martie. Pe atunci mărțișoarele erau fie niște pietricele colorate în alb și roșu înșirate pe o ață fie o monedă (sau mai multe) legate cu fire subțiri de lâna albe și negre (în unele locuri alb cu roșu). Dacii credeau că mărțișoarele aduceau și le purtau până când înfloreau copacii.

Cele mai frumoase mesaje de 1 Martie

Flori de primăvara să-ti mângaie sufletul si sa-ti aduca soapte dulci de iubire si clipe de fericire!

Un marţisor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!

................................

Citește mai departe AICI

×