x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii MESAJE INCREDIBILE. Cele 5 lucruri pe care MURIBUNZII vor ca noi să le ştim înainte să treacă DINCOLO!

MESAJE INCREDIBILE. Cele 5 lucruri pe care MURIBUNZII vor ca noi să le ştim înainte să treacă DINCOLO!

30 Iun 2014   •   09:01
MESAJE INCREDIBILE. Cele 5 lucruri pe care MURIBUNZII vor ca noi să le ştim înainte să treacă DINCOLO!

În urma unei investigaţii care a durat nu mai puţin de 5 ani, jurnalista Patricia Pearson, cea care scris cartea "Cum să deschizi uşa Raiului: Povestiri despre Viaţă, Moarte şi ce urmează după", explică ce a descoperit despre modul în care oamenii trec dincolo.

1. Semnul că încep ultimele 72 de ore

"După ce mi-am pierdut sora şi tatăl în decurs de nouă săptămâni, am petrecut 5 ani investigând despre ce se întâmplă atunci când murim. După ce am vorbit cu zeci de oameni care au avut grijă de semenii lor muribunzi, am ajuns la concluzia că cel aflat pe patul de moarte ştie că va muri şi când va muri.

Cu 72 de ore înainte de ultima suflare, muribundul începe să vorbească în metafore despre călătorie. Cer pantofii să se încalţe, biletele de avion sau cer să meargă acasă atunci când sunt acasă. Când sora mea se afla pe patul de moarte, a spus, frustrată: Nu ştiu cum să plec", povesteşte jurnalista.

2. Rudele sau prietenii morţi se pot întoarce la noi

Asta poate părea ca fiind efectul unor tranchilizante puternice, însă nu este chiar aşa. Potrivit unui studiu complex, majoritatea celor aflaţi pe patul de moarte au fost conştienţi cu o oră înainte de a muri. Mai mult, aceştia au văzut rude sau prieteni decedaţi făcându-le semne.

Audrey Scott, de 84 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală, primea vizite de la fiul său, care murise cu şapte ani în urmă. Potrivit femeii, băiatul stătea liniştit pe scaun şi o privea.

În unele cazuri, muribunzii văd prieteni sau membri ai familiei despre care nu ştiau că sunt morţi.

O femeie i-a spus medicului obstetrician că îl vede în faţă pe tatăl ei. Apoi a mai spus cea ce a uluit-o pe doctoriţă. "Şi Vida e cu el", a exclamat muribunda. Vida murise cu trei săptămâni înainte, însă femeiia îi fusese ascuns acest lucru.

3. Celebra lumină albă

A devenit un clişeu în cultura noastră să vorbim despre "lumina albă". Adevărul este că această lumină poate de asemenea fi percepută ca înţelepciune şi iubire. Este un sentiment la fel de mult cum este o experienţă vizuală. Cei care experimentează viaţa de după moarte sunt zdruncinaţi emoţional de această lumină.

Yvonne Kason, care a fost implicată într-un accident aviatic, a comparat această lumină cu o dragoste maternă extraordinară. "Parcă eram un nou-născut pe umărul mamei mele. Parcă fusesem pierdută timp de secole şi în sfârşit am găsit drumul spre casă".

4. Chiar şi atunci când nu există avertizare, încă se mai poate spune "la revedere"

Potrivit aceluiaşi studiu, 50% dintre persoanele îndoliate simt prezenţa celor dragi care au trecut dincolo, fie în momentul morţii, fie mai târziu.

"S-a întâmplat în familia mea. Tatăl meu a murit brusc, fără niciun fel de avertisment, în mijlocul nopţii, în 2008. Sora mea Katharine, care se afla la 160 de kilometri distanţă, s-a trezit brusc şi a simţit prezenţa cuiva lângă ea şi cum este mângâiată pe cap. A fost cuprinsă de mulţumire şi bucurie, o experineţă pe care a catalogat-o ca fiind remarcabilă", scrie Patricia Pearson.

Jurnalista spune că sora ei a împărtăşit această experinţă cu fiul ei înainte de a afla că tatăl său a murit.

5. Cei vii pot împărtăşi experienţa de după moarte

O cercetare din 2010 a psihiatrului Raymond Moody susţine că, ocazional, oamenii pot experimenta sentimentul intrării în lumină.

"Muribundul devine radiant şi vorbeşte despre mersul într-o încăpere luminată de un felinar sau despre cum trupul lor se umple de lumină", spune şi psihologul Kathleen Dowling Singh.

Uneori, chiar dacă numai pentru o clipă, şi membrii familiei muribundului simt acelaşi lucru.

Psihologul Joan Borysenko, de exemplu, a declarat că a avut parte de o astfel de experienţă când mama ei de 81 de ani a murit. În momentul morţii mamei ei, Borysenko se afla la Universitatea Harvard.

Camera părea că se umple cu o lumină strălucitoare, experineţă trăită atât de Borysenko, cât şi de fiul ei adolescent. Apoi, Borysenko a văzut cum sufletul mamei ei se ridică deasupra trupului.



 

×