x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Artişti din 48 de ţări la Concursul Enescu

Artişti din 48 de ţări la Concursul Enescu

21 Iul 2016   •   12:05
Artişti din 48 de ţări la Concursul Enescu

Concursul de interpretare “George Enescu”, care se va desfăşura în luna septembrie, va aduce pe scenă 174 de tineri artişti, care au fost selectaţi de către juriul de specialitate din 317 candidaţi.

Tinerii provin din ţări de pe patru continente, 12 dintre ei fiind din România. Este pentru prima dată când are loc o preselecţie în cadrul Concursului Enescu, ca urmare a unui număr foarte ridicat de înscrieri: 317 tineri artişti din 48 de ţări, cu 40% mai mult faţă de ediţia 2014.

Juriul actualei ediţii a Concursului Enescu este format din muzicieni şi profesori de top la nivel internaţional, printre aceştia numărându-se nume precum cele ale violoniştilor Pierre Amoyal şi Silvia Marcovici, ale violonceliştilor Natalia Gutman, David Geringas şi Arto Noras  şi ale pianiştilor Peter Donohoe, Dana Borşan şi Andrei Pisarev. Pentru Secţiunea Compoziţie, toate lucrările înscrise au fost trimise spre jurizare, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 3 septembrie, în ziua deschiderii ediţiei 2016 a Concursului Enescu. Valoarea totală a premiilor de anul acesta este de 115.000 de euro.

Li se adaugă două premii speciale: o bursă de doi ani la celebra Barenboim Academy din Berlin, pentru cel mai bine clasat concurent român la secţiunea Vioară, şi prezenţa ca artist invitat pe scena festivalului iPalpiti Festival of International Laureats 2017, din Los Angeles, pentru câştigătorul Secţiunii Vioară.

Timp de 22 de zile, între 3 şi 25 septembrie, în Sala Mare a Ateneului Român, publicul este invitat să îi asculte şi să îi susţină pe tinerii artişti în drumul către visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii.

Tinerilor artişti li se alătură muzicieni consacraţi, membri ai juriului Concursului, foşti laureaţi ai Concursului Enescu, precum şi laureaţii ai ediţiei 2014, într-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare şi concerte cu orchestră.

Programul de anul acesta cuprinde 19 recitaluri şi concerte cu orchestră. Bilete şi abonamentele sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim

 

×
Subiecte în articol: george enescu