x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Dracula pe gheaţă, la Bucureşti

Dracula pe gheaţă, la Bucureşti

de Maria Coman    |    25 Feb 2016   •   16:58
Dracula pe gheaţă, la Bucureşti

Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg prezintă premiera mondială DRACULA PE GHEAŢĂ pe 6 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti. Acelaşi spectacol are loc pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă. În rolurile principale, medaliaţii olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly şi Phillippe Candeloro. Un spectacol produs de Ice Vision şi organizat de Events şi SG.

Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul "Dracula on Ice" are premiera mondială în ţara de origine a lui Vlad ţepeş, cel care a inspirat mitul Contelui Dracula. La sfârşitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker şi logodnica sa Mina fac planuri de căsătorie. însă Jonathan trebuie să-şi părăsească iubita şi să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care-şi doreşte să achiziţioneze o proprietate la Londra... Campioni olimpici, patinatori profesionişti, costume şi decoraţiuni fabuloase, ample instalaţii video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete şi efecte speciale, completate de muzică - toate recreează legenda Contelui Dracula şi alei sale poveşti de dragoste eternă. Coloana sonoră a spectacolului Dracula pe gheaţă a fost creată de talentatul compozitor Alexey Galinsky, care are în portofoliu succese precum spectacolele pe gheaţă Prinţesa Anastasia, Alice în ţara Minunilor, Spărgătorul de Nuci şi Lord of Darkness. Alexey este co-semnatar al "Olympia", muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Despre patinatori:

Tomáš Verner este unul dintre cei mai de succes patinatori din Republica Cehă. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 si campion naţional al Cehiei de zece ori până acum, Verner a obtinut trofee la nenumărate competiţii sportive internaţionale, printre care la loc de cinste se află medaliile de argint şi bronz de la Campionatul European şi şase medalii Grand Prix, incluzand locul intâi la Cupa Rusiei, premiu obtinut in anul 2010.
Surya Bonaly se laudă cu o carieră impresionantă, cu un palmares ce include 25 de medalii de aur, 10 de argint şi alte 5 de bronz. Campioana naţională a Frantei de nouă ori, a deţinut poziţia fruntaşă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995 şi a fost campioană mondială la juniori în 1991. Este faimoasă pentru backflip-ul său, săritura pe spate pe care a facut-o la Nagano, în 1998, la finalul carierei la amatori, fiind totodată singura patinatoare din lume care a încercat un cvadruplu toe loop, la Campionatele Mondiale din 1991.
Phillippe Candeloro s-a consacrt pe scena internaţională în sezonul 1994. A câştigat succesiv titlul de Campion al Franţei la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă din Lillehammer şi medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. Îşi păstrează titlul de campion al Franţei până în 1997, şi în paralel, câştigă medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 1995, la Birmingham. În 1998, după Jocurile Olimpice de iarnă din Nagano, unde şi-a încheiat cariera de amator cu o medalie de bronz, decide să treacă la pofesionişti. În 2000 devine campion mondial la profesionişti la San Jose, în SUA. 

×
Subiecte în articol: Dracula pe gheaţă