x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Picnic cu filme la Grădina Botanică

Picnic cu filme la Grădina Botanică

28 Iul 2016   •   20:30
Picnic cu filme la Grădina Botanică

Grădina Botanică din Bucureşti devine,vineri şi sâmbătă, începând cu ora 19:00, o destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazda a două seri de filme scurte, jazz, proiecţii multimedia şi ateliere.

Pe covorul verde, proiectate pe două ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate şi apropierea de natură, în două selecţii ce aduc spectatorilor filme de comedie şi animaţie.

Programul de filme va fi diferit în fiecare seară şi se desfăşoară între orele 21:30 şi 23:30. Spectatorii sunt invitaţi să stea pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic.

Anul acesta, poveştile de pe ecran merg în paralel cu muzica jazz şi funk. Trio-ul JazzyBIT susţine un concert live, vineri. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din Capitală.

Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenţi la Marele Picnic vor putea descoperi Grădina Botanică Bucureşti prin tururi ghidate, ateliere şi o instalaţie multimedia activată cu senzori tactili.

Aflat la ediţia a treia, evenimentul explorează memoria colectivă a cartierului Cotroceni şi semnificaţia Grădinii Botanice în viaţa şi istoria oraşului.

Pe lângă scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 şi 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale inspirate de oamenii şi poveştile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociaţia „În Cotroceni”.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul următor. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiţi să vina înarmaţi cu pături de picnic

 

×
Subiecte în articol: grădina botanică cinema filme