x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Turul lumii într-un singur oraş

Turul lumii într-un singur oraş

11 Aug 2016   •   23:20
Turul lumii într-un singur oraş

Timp de şapte zile vor avea loc, în trei locuri diferite din Bucureşti, mai multe serii de evenimente şi momente artistice, care vor transforma Capitala într-o destinaţie a multiculturalismului, a diversităţii, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului şi teatrului.

Festivalul Ambasadelor este un eveniment fără precedent în peisajul cultural românesc. Festivalul este realizat printr-o serie de evenimente şi expoziţii care promoveaza cultura şi arta diferitelor ţări cu misiuni diplomatice în România. Festivalul a devenit un punct de reper pentru comunitatea diplomatică din ţară, urmarind deschiderea şi promovarea activităţii ambasadelor către publicul larg din România. În perioada 29 august – 4 septembrie, mai mult de 50 de organizaţii culturale şi artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internaţional, cu o varietate de la tradiţional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană şi dezbateri pe teme de importanţă globală. Este un proiect interdisciplinar, care vizează următoarele zone artistice: arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design, arhitectură, teatru, cultură urbană şi tradiţională (artizanat, specialităţi culinare). Evenimentele vor fi organizate în Piaţa Universităţii, la Teatrul Naţional şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român, de la Muzeul Ţăranului.


Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraş, iar Bucureştiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

Participanţii la festival vor gusta din cultura a peste 50 de ţări, cu reprezentanţe diplomatice la Bucureşti

×