x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român

Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român

22 Iun 2018   •   10:22
Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român

Peste 40 de colecţionari din toată ţara vor participa, începând de vineri, timp de trei zile, la Târgul de antichităţi organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

"În miez de vară, în preajma Sânzienelor, peste 40 de colecţionari din toată ţara vin la Târgul de antichităţi de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu lucruri frumoase, nelipsite înainte vreme din gospodăria ţărănească sau de la oraş. Între 22 şi 24 iunie, de la ora 10 dimineaţa şi până la 6 seara, puteţi admira şi târgui fel de fel de obiecte vechi", a informat MNŢR.

La târg se vor găsi piese de costum ţărănesc, ţesături de interior - covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă, icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat - lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice.

Gazdele îmbie publicul cu prăjituri, cozonaci şi miere, nelipsite fiind şi "plantele de leac".

Duminică, de Sânziene, vizitatorii sunt aşteptaţi să împletească coroniţe din levănţică şi flori de câmp.

Preţul biletului de acces este de 4 lei şi de 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. AGERPRES

×