x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul 6 sfaturi pentru unghii sanatoase

6 sfaturi pentru unghii sanatoase

12 Mai 2006   •   00:00

Aspectul si culoarea unghiilor sunt un etalon pentru starea de sanatate a organismului. Inainte de a se instala anemia sau de a face o criza de spasmofilie, unghiile devin mai fragile, fiind cel mai bun indiciu care sa va trimita la medic.

Aspectul si culoarea unghiilor sunt un etalon pentru starea de sanatate a organismului. Inainte de a se instala anemia sau de a face o criza de spasmofilie, unghiile devin mai fragile, fiind cel mai bun indiciu care sa va trimita la medic.

Portiunea vizibila a unghiei, care se numeste corp unghial, trebuie sa aiba culoare roz in cazul in care organismul nostru este sanatos. Unghiile ingalbenite si casante au cauze multiple. Uneori, de vina sunt carentele de vitamine si de minerale, proasta circulatie, nicotina sau unele boli generale ale organismului. Alteori, insa, aspectul nesanatos este dat de manichiura agresiva si prea frecventa, de produsele cosmetice ieftine si de proasta calitate.

Majoritatea acestor cauze pot fi eliminate prin respectarea unor reguli elementare de igiena si ingrijire. Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, ne ofera sase reguli pentru sanatatea si frumusetea unghiilor.

VITAMINE. Unghiile au nevoie de vitamine si minerale: A, C, D, E, calciu, seleniu, fier si magneziu. Scaderea concentratiei lor in organism provoaca fragilitatea unghiei. O cura severa de slabire va afecta inevitabil frumusetea unghiei. TRATAMENTE. Tineti intotdeauna pe marginea chiuvetei o jumatate de lamaie cu care sa masati unghiile dupa fiecare spalare a mainilor. Folositi in fiecare seara, vreme de trei luni, vitamina A uleioasa. Se gaseste in orice farmacie, nu este costisitoare si face unghiile foarte rezistente. OJA. Cu cat ojele sunt mai sidefate si sunt mai pastoase, cu atat ele dauneaza mai mult sanatatii unghiilor, avertizeaza dr. Viviana Iordache. Oja-pasta este mai buna decat lacul incolor, dar ambele ingalbenesc unghia. UNGHII FALSE. Aplicatiile de unghii false deterioreaza lama cornoasa a unghiilor, mai ales daca sunt produse ieftine. Din pacate, pretul reflecta in acest caz calitatea produsului, semnaleaza dr. Viviana Iordache. COSMETICA. Asigurati-va ca instrumentarul de la salonul de cosmetica a fost sterilizat in prealabil. Riscati sa contactati infectii de natura virala (virusul papiloma, care favorizeaza aparitia negilor), bacteriana (stafilococii care produc panaritiile) sau fungice (onicomicoze).

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul