x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Colectia BBC Marile speranţe, filmul cu care BBC marchează două sute de ani de la naşterea lui Charles Dickens

Marile speranţe, filmul cu care BBC marchează două sute de ani de la naşterea lui Charles Dickens

14 Oct 2013   •   14:19
Marile speranţe, filmul cu care BBC marchează două sute de ani de la naşterea lui Charles Dickens

Joi, 17 octombrie, apare cel de-al doilea DVD al colecţiei de filme Eroii literaturii universale: Marile speranţe, o minunată adaptare realizată de Sarah Phelps după capodopera lui Dickens, un adevărat thriller cu nuanţe de mister, dar şi o minunată poveste de dragoste.

Această ecranizare reprezintă un omagiu adus de producătorii BBC marelui scriitor englez, cu ocazia împlinirii a două sute de ani de la naşterea sa. Filmul a fost distins în 2012 cu patru premii Emmy şi trei premii Bafta.

Ray Winstone joacă rolul fostului puşcăriaş Abel Magwitch, care se transformă în îngerul păzitor al lui Pip şi în binefăcătorul anonim care îi asigură orfanului banii necesari pentru a avea acces la cea mai bună educaţie. Actorul a declarat: "Marile speranţe este cartea mea preferată şi sunt foarte onorat să-l interpretez pe Magwitch. Este ceva ce mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt foarte entuziasmat să încep filmările şi să "mă pierd" în poveste."Copilul Pip este întruchipat de actorul în vârstă de 12 ani Oscar Kennedy, iar Estellei la aceeaşi vârstă fragedă îi dă viaţă pe micul ecran actriţa de 15 ani Izzy Meikle-Small, cele două roluri fiind ulterior preluate de către Douglas Booth şi Vanessa Kirby.

Actriţa Gillian Andreson (cunoscută din rolul Agent Scully din Dosarele X) intră în pielea ciudatei domnişoare Havisham. Actriţa, o mare admiratoare a operei lui Charles Dickens, a fost numită în funcţia de administrator al fondului destinat construirii primei statui a scriitorului din Marea Britanie.

Din distribuţie face parte si stră-stră-stră-nepotul lui Charles Dickens, actorul Harry Lloyd, care îl întruchipează pe Herbert Pocket.




×