x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ingrijirea pielii din jurul ochilor

Ingrijirea pielii din jurul ochilor

16 Mar 2006   •   00:00

Stiati ca clipim de aproximativ 24.000 de ori pe zi? Si ca pielea din jurul ochilor este supusa unui efort mult mai mare decat pielea din alte zone, de aceea are nevoie de o ingrijire mai atenta? "In jurul ochilor, pielea este mai subtire, mai sensibila. Razele ultraviolete, stresul, fumatul, alimentatia, consumul de alcool isi pun amprenta asupra starii pielii. In aceasta zona sunt foarte putine glande sebacee, de aceea pielea este mai uscata si predispusa la aparitia ridurilor. Se stie ca grasimea are rol de protectie, fiind cea care ii confera pielii suplete", arata cosmeticiana Neli Pfeiffer. Pentru a preintampina aparitia ridurilor trebuie sa ne adresam unui specialist. Acesta ne va recomanda crema, gelul, lotiunea potrivite tipului nostru de ten. Femeile care au tenul mai gras au un avantaj usor fata de cele care au tenul uscat. In cazul tenului gras, pielea din jurul ochilor este putin mai grasa, iar ridurile apar mai greu.

Creme cu vitamine

Nu avem cum sa schimbam structura pielii, insa dupa varsta de 25-30 de ani putem sa prevenim deshidratarea, ridurile, cearcanele si alte semne de imbatranire a pielii. Cremele pentru ingrijirea pielii din jurul ochilor sunt imbogatite cu vitamine (A, B, E). Vitamina A contribuie la regenerarea pielii si impiedica imbatranirea prematura provocata de actiunea razelor ultraviolete. Provitamina B5 sau pantenolul calmeaza pielea iritata, hidrateaza si reda elasticitatea pielii. Vitamina E neutralizeaza radicalii liberi si intervine in sinteza de colagen, refacand tesuturile afectate. Pentru mentinerea sanatatii pielii trebuie sa adoptam si un regim de viata corespunzator: 1,5-2 litri de apa pe zi, legume bogate in vitamina A (morcovi, spanac, telina), 8 ore de somn pe noapte. In ceea ce priveste cearcanele, cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Centrul

Apiestetic, spune ca putem apela la creme anticearcan, dar mai intai trebuie sa inlaturam cauza: somnul insuficient, folosirea excesiva a calculatorului etc. Un remediu foarte simplu pentru a estompa cearcanele sunt compresele cu infuzie de tei sau albastrele.

MASCA. Extractul de struguri este unul dintre cele mai importante ingrediente ale cremelor impotriva ridurilor. Strugurii au proprietati hidratante si tonifiante. Pentru inviorarea pielii obosite, ne putem face o masca din struguri acasa. Strugurii fara samburi se aplica pe fata si pe gat, iar dupa 20 de minute se spala fata cu apa rece. In sezonul strugurilor, o asemenea masca poate fi repetata zilnic.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul pielii