x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Cei mai fericiti din tara

Cei mai fericiti din tara

15 Mai 2005   •   00:00

In topul celor mai fericiti romani conduce presedintele Romaniei, urmat de Gigi Becali si Ion Tiriac.

  • de CARMEN PLESA
  • ALESII
  • Potrivit revistei Capital, patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, se bucura de o avere de 200 de milioane de dolari
    Ei bine, mai exista si romani fericiti. Sau cel putin asa cred alti romani cand se gandesc la Traian Basescu, Gigi Becali sau Ion Tiriac. De cand si-a inceput mandatul, presedintele Basescu a dat din ghinion in ghinion. Nu reuseste sa salveze trei ziaristi luati prizonieri in Irak, are toata presa in cap si a ajuns chiar sa renunte la suvita pe care o iubea atat de mult. Pensionari, tineri, intelectuali, de la sat sau de la oras - romanii sunt fermi: presedintele e cel mai fericit. O berica, niste seminte, un meci de fotbal... Iar echipa sa mai fie si a ta... Asta da fericire, gandesc cei mai multi dintre barbatii chestionati. Asa a ajuns Gigi Becali, patronul echipei Steaua, detinatorul unei averi impresionante si ctitor de biserici, pe ici pe colo, sa rivalizeze cu Traian Basescu in ale fericirii. Afacerile lui Ion Tiriac s-au mai tulburat in ultima vreme, fiul sau a fost implicat intr-un scandal cu droguri, insa romanii vad in continuare in fostul tenisman un om fericit. Banii nu aduc fericire? Hai sa fim seriosi, par sa spuna cei chestionati...

    BOGATII. Aproape jumatate din subiecti (49,2%) ii considera fericiti pe cei bogati, 11,2 procente ii vad fericiti pe cei sanatosi, iar 11,1% din cei chestionati s-au declarat ei insisi ca fiind cei mai fericiti romani. Traian Basescu a fost declarat drept "cel mai fericit" de un procent egal de femei si barbati (8%). Cand vine vorba de fotbal, domnii insa sunt mai sensibili - 10% din barbatii chestionati il vad pe Becali drept "cel mai fericit", pe cand pe sotiile exasperate nu le prea atinge farmecul patronului Stelei (doar 5% din femei il vad drept "cel mai fericit"). Tiriac trece drept "cel mai fericit" pentru 8% din barbatii chestionati, pe cand doar 4 procente din femei il vad asa.

    PREFERINTE. Doamnele viseaza bijuterii si masini, asa se explica faptul ca 11% din ele ii considera drept cei mai fericiti pe cei bogati. Parerea lor este impartita de doar 7 procente dintre barbatii chestionati. 3 procente dintre femei ii vad fericiti pe cei sanatosi, pe cand admiratia barbatilor pentru sanatate e ceva mai scazuta - doar 2 procente dintre barbati ii vad pe cei sanatosi drept "cei mai fericiti". Trei procente dintre barbatii chestionati s-au declarat drept "cei mai fericiti romani", pe cand doamnele au fost mai retinute - doar un procent din chestionate se considera "cele mai fericite".

    TRAIASCA FOTBALUL! Pentru cei care au intre 15 si 30 de ani, Becali e cel mai fericit om din Romania - 12% din chestionati au fost de acord in aceasta privinta. Pe locul doi se afla, la egalitate, Basescu si Tiriac, cu cate 9 procente fiecare. Pentru cei peste 56 de ani, presedintele Basescu trece drept cel mai fericit, pe cand Becali e aruncat pe locul trei, dupa Tiriac, cu 3 procente. Persoanele chestionate care au intre 31 si 55 de ani il pun pe primul loc in topul fericitilor tot pe presedintele Romaniei (7%), urmat de Becali (6%) si de Tiriac (4%). Pentru cei pana in 31 de ani, fericitii Romaniei sunt bogatii (6%). Optimismul in randul tineretului este destul de ridicat, pentru ca pe locul doi in topul fericirii sunt... subiectii insisi (5%). Si cei intre 31 si 55 de ani, dar si cei de peste 56 de ani, ii vad cei mai fericiti tot pe bogati. Nici unul din subiectii de peste 56 de ani nu s-a declarat fericit (0%).

    Care credeti ca este cel mai fericit om din Romania?*
  • Pentru cei care au intre 15 si 30 de ani, cel mai fericit om din Romania este Gigi Becali, patronul Stelei, si nu presedintele Romaniei.
  • Cei cu studii superioare cred ca Ion Tiriac este cel mai fericit roman. Gigi Becali si Traian Basescu au fost plasati, la egalitate, pe locul doi.
  • Nici unul din chestionatii care urmaresc programele tv de cateva ori pe luna sau deloc nu-l considera pe Tiriac sau pe Becali drept "cel mai fericit roman".
  • Tiriac, locul I, pentru cei cu studii superioare

    Fostul tenisman Ion Tiriac are o avere estimata la 700-750 milioane de dolari
    Cei care au studii sub liceu cred ca cel mai fericit om din Romania este Traian Basescu (pe care l-au nominalizat 10 procente din cei chestionati), urmat, la egalitate, de Tiriac si Becali (cate 6 procente fiecare). Pentru cei care au studii liceale, patronul Stelei e cel mai fericit, urmat de Basescu si de Tiriac. Cei cu studii superioare l-au vazut in topul fericitilor pe Ion Tiriac (6%), urmat la egalitate de Basescu si Becali (fiecare cu cate 5 procente). Indiferent de cat au studiat, toti cei chestionati cred ca bogatii sunt cei mai fericiti in Romania. 3 procente din cei cu studii superioare se considera "cei mai fericiti romani".

    CITITI ZIARELE! Si cei care nu citesc ziare, si cei care isi arunca ochii pe presa de cateva ori pe luna, dar si cei care citesc ziarele de cateva ori pe saptamana cred ca Traian Basescu este cel mai fericit roman. Presedintele este urmat de Gigi Becali si de Ion Tiriac. Indiferent de cat urmaresc presa (deloc, de cateva ori pe saptamana sau de cateva ori pe luna), cei chestionati cred ca bogatii sunt fericiti in Romania. 3 procente din cei care citesc ziarele de cateva ori pe saptamana se considera "cei mai fericiti", pe cand doar un procent din cei care nu urmaresc deloc presa se vad "cei mai fericiti".

    Subiectii care asculta radio de cateva ori pe saptamana si cei care nu asculta deloc il vad pe Basescu drept cel mai fericit roman. Pentru cei care asculta de cateva ori pe luna, Basescu este la capitolul "fericire" doar pe locul doi, devansat de Gigi Becali si de Ion Tiriac, aflati la egalitate, pe primul loc, cu cate 7 procente. Indiferent daca asculta sau nu radiourile, subiectii sunt de acord: bogatii sunt cei mai fericiti romani. 3 procente din cei care asculta de cateva ori pe luna, 2 procente din cei care asculta de cateva ori pe saptamana si 2 procente din cei care nu asculta deloc se declara ei insisi "cei mai fericiti romani".

    Preafericitul Teoctist se afla pe locul cinci in topul "fericitilor"

    OPTIMISTII. Indiferent de regiunea istorica in care locuiesc, cei chestionati il considera pe presedintele Basescu "cel mai fericit roman". Cei din Dobrogea, de unde provine Gigi Becali, il vad pe patronul Stelei la fel de fericit ca pe presedintele tarii (Basescu 8%, Becali 8%). In Moldova, Basescu (10%) este secondat indeaproape de Becali (9%). Si in Muntenia "scorul" a fost strans: Basescu - Becali (7% - 6%), ca si in Oltenia: Basescu - Becali (8% - 7%) si Bucuresti: Basescu - Becali (8% - 7%). In Banat si Transilvania, Presedintele l-a devansat pe Becali cu doua procente. Transilvania este singura regiune in care Ion Tiriac urca pe locul doi, inaintea lui Becali, in topul fericirii. In Crisana si Maramures, Tiriac si Becali sunt la egalitate, cu cate 3 procente. In topul celor mai fericiti, presedintele Basescu a primit cele mai multe "voturi" din Moldova si Transilvania (cate 10 procente). Cei din Crisana-Maramures au fost mai retinuti in ceea ce priveste gradul de fericire al Presedintelui - doar 5% il vad "cel mai fericit din Romania". Toti cei chestionati ii vad pe bogati drept "cei mai fericiti romani". Doar cei din Oltenia ii pun pe cei sanatosi pe acelasi loc, in topul fericirii, cu bogatii (fiecare cu cate 3 procente). 4 procente din muntenii chestionati, 3 procente din moldoveni si 3 procente din cei care locuiesc in Crisana-Maramures se considera "cei mai fericiti romani". In Bucuresti, Transilvania, Oltenia, Dobrogea, doar un procent din cei chestionati se vad ca fiind "cei mai fericiti".

    Care credeti ca este cel mai fericit om din Romania?*
  • Nici unul din chestionatii care urmaresc programele tv de cateva ori pe luna nu-i considera "cei mai fericiti romani" pe cei sanatosi
  • Cel mai mare procent de chestionati care se declara "cei mai fericiti romani" a fost inregistrat in Muntenia
  • Nici unul din chestionatii care au peste 56 de ani nu se considera "cel mai fericit roman"
  • LA TARA E PREFERAT BASESCU
    Pentru cei din mediul rural, Traian Basescu este clar cel mai fericit roman (10%), urmat de Gigi Becali (6%) si Ion Tiriac (5%). Pentru oraseni, presedintele este "cel mai fericit", la egalitate cu patronul Stelei (7 procente fiecare). Ion Tiriac este vazut drept "cel mai fericit roman" de 6 procente din cei chestionati care locuiesc in orase. Si cei din mediul urban, si cei din mediul rural cred ca bogatii sunt cei mai fericiti romani. 3 procente din cei care stau la tara si 2 procente din cei care locuiesc intr-un oras ii vad fericiti pe cei sanatosi. 3 procente din subiectii care locuiesc in mediul urban si doar un procent din cei care locuiesc la tara s-au declarat "cei mai fericiti romani".

    IN SFARSIT, EGALITATE
    Pentru cei cu venituri sub medie, presedintele Romaniei este "cel mai fericit" (9 procente), urmat, la egalitate, de Becali si Tiriac (cate 5 procente). Pentru cei cu venituri peste medie, Basescu, Tiriac si Becali sunt, la egalitate, pe locul intai, in topul fericirii (7% fiecare). Cei care au venituri sub medie ii considera fericiti pe bogati (12%). Un procent din subiectii cu venituri sub medie se considera "cei mai fericiti romani". Si cei cu venituri peste medie ii considera fericiti pe cei bogati (6%). Trei procente din cei cu venituri peste medie se vad drept "cei mai fericiti romani".

    TELEVIZORUL SI FERICIREA
    Si cei care se uita de cateva ori pe saptamana la televizor, si cei care privesc de cateva ori pe luna s-au pus de acord: Traian Basescu e cel mai fericit roman (13 procente din cei care nu se uita la televizor il vad asa, insa doar 8 procente din cei care se uita regulat la televizor sunt de aceeasi parere). Pentru cei care se uita de cateva ori pe luna la televizor, presedintele e urmat in topul fericirii de Becali (7 procente) si de Tiriac (6 procente). Nici unul din cei care se uita la televizor de cateva ori pe saptamana sau deloc nu-i considera pe Tiriac sau pe Becali "cel mai fericit roman". Pentru cei care urmaresc programele tv de cateva ori pe saptamana, bogatii sunt cei mai fericiti romani. Cei care nu se uita deloc la televizor ii pun pe primul loc in topul fericirii pe cei sanatosi. Se considera "cei mai fericiti romani" 6 procente din cei care se uita de cateva ori pe luna la televizor, 5 procente din cei total dezinteresati de programele tv si doar 2 procente din cei care le urmaresc de cateva ori pe saptamana.
    ×