x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile miraculoase ale porumbului fiert

Beneficiile miraculoase ale porumbului fiert

27 Iun 2019   •   20:30
Beneficiile miraculoase ale porumbului fiert

Porumbul fiert sau copt este un deliciu al sezonului şi în acelaşi timp un miracol pentru sănătate. Medicii recomandă această legumă, considerată un adevărat medicament pentru calitaţile sale extraordinare, pentru o viaţă sănătoasă. Porumbul luptă împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea, sistemul osos şi ajută la memorie.

Nutriţioniştii recomandă porumbul fiert pentru că nu îngraşă şi este un excelent antioxidant. Spre deosebire de alte legume care în urma fierberii îşi pierd proprietăţile, porumbul şi le păstrează chiar şi după fierbere. Conţine vitamina A, care ajută imunitatea şi vederea, şi vitamina E, recomandată pentru o bună funcţionare a inimii.

Luptă împotriva cancerului

În compoziţia porumbului există criptoxantina, o substanţă esenţială, care ajută organismul să nu dezvolte celule canceroase. Totodată, această legumă conţine thiamina, o substanţă care face creierul să funcţioneze la parametri optimi, fiind un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Scade riscul de infarct

Porumbul fiert conţine acid folic, indicat în menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii. El reduce riscul bolilor de inimă şi de infarct. Studiile efectuate de cercetători au arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% faţă de persoanele care nu consumă porumb fiert. O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.

Face vederea mai bună

Zeaxantina, pigmentul care dă culoarea galbenă porumbului, este benefică pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice. Medicii recomandă consumul de porumb fiert în special persoanelor în vârstă predispuse la cataractă. Nutrienţii din compoziţia porumbului sunt benefici pentru protejarea împotriva bolilor oftalmologice care apar odată cu înaintarea în vârstă.  

 

×
Subiecte în articol: porumb beneficii porumb fiert