x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Descoperire importantă în medicină. Pastila care va uşura viaţa celor care suferă de diabet de tip 2

Descoperire importantă în medicină. Pastila care va uşura viaţa celor care suferă de diabet de tip 2

18 Oct 2017   •   13:06
Descoperire importantă în medicină. Pastila care va uşura viaţa celor care suferă de diabet de tip 2

Oamenii de ştiinţă au creeat o nouă pastilă care poate opri dezvoltarea diabetului de tip 2 şi poate ajuta pacienţii să slăbească, potrivit rezultatelor studiilor recente, scrie Daily Mail.

Rezultatele unui test efectuat pe 632 de pacienţi arată că 71% dintre pacienţi au reuşit să slăbească, ceea ce înseamnă, potrivit cercetătorilor, că această pastilă este prima care îi ajută pe pacienţii care suferă de diabet de tip 2 să slăbească.

Cercetătorii speră ca pastila, numită semaglutide, să ofere o nouă şansă în cotrolul “ucigaşului ascuns”, în condiţiile în care, în prezent, unele dintre tratamente pot duce la îngrăşare, fapt care “alimentează” diabetul de tip 2.

Rezultatele din a doua fază a testului desfăşurat la Centrul de Diabet din Leicester au fost publicate în prestigioasa publicaţie JAMA. Semaglutide ar putea fi disponibilă în Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie în aproximativ trei ani.

Cercetătorii au descoperit că noua pastilă a oprit evoluţia diabetului de tip 2, a echilibrat nivelul de zahăr în sânge şi a prevenit nevoia de insulină.

×
Subiecte în articol: diabet tip 2 insulina pastila tratament