x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Diete interzise după mesele copioase de Paşti!

Diete interzise după mesele copioase de Paşti!

20 Apr 2014   •   17:09
Diete interzise după mesele copioase de Paşti!

Veți mânca mult de Paști: cozonac, miel, ouă... mii de calorii. Toată lumea vă va spune ce dietă să urmați ca să slăbiți. Noi vă atragem atenția asupra dietelor care trebuie evitate după o masă copioasă, pentru că vă vor face mai mult rău decât bine.

Lăsaţi pilulele magice, aparaturile stranii care vă promit să "ardă" grăsimile şi regimurile de slăbire sofisticate şi mâncaţi mai puţin!

Dacă vreţi să scăpaţi de şunculiţe, pregătiţi-vă de sacrificii şi efort, pentru că diete miraculoase nu există. Cel puţin asta susţin specialiştii de la Asociaţia Britanică pentru Dietetică (BDA), care a şi publicat o listă cu dietele ce trebuie evitate, indiferent de cât de tentaţi am fi să scăpăm de kilogramele acumulate cu ocazia sărbătorilor.

Specialiştii de la Asociaţia Britanică pentru Dietetică susţin că, în general, pierderea în greutate care intervine în timpul acestor regimuri alimentare care se vor miraculoase se datorează, de cele mai multe ori, faptului că se consumă mai puţine calorii. Şi aceasta fie deoarece dieta propune anumite restricţii, fie pentru că acela care o ţine preferă să nu mai mănânce deloc decât să fie nevoit să consume la fiecare masă acelaşi aliment (cum ar fi supa de varză) sau să stea să numere carbohidraţii, lipidele şi proteinele.

Supa de varză

Dieta cu supă de varză, cunoscută şi ca dieta care arde grăsimile, e bazată pe un fals, susţine BDA. Nici un fel de aliment nu poate "arde" grăsimile. Dieta este una dintre "clasicele" din domeniu şi are mai multe versiuni, dar în general presupune un regim alimentar bazat exclusiv pe supă de varză făcută în casă. Ţinută pe termen lung, această dietă poate duce la mari deficienţe nutriţionale, iar cei care o ţin ajung să fie îngroziţi când vine ora mesei şi au în faţa doar celebra supă.

Articolul integral pe revistafelicia.ro.

Citește și

Dietele prea severe te îngrașă. De ce se pun kilogramele la loc?

Rețete de urmat... după masa de Paști. Cum să ai o digestie bună după un prânz încărcat!

Andivele și cura de slăbire



×
Subiecte în articol: diete cura slabire felicia