x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Efectele minunate ale consumului moderat de bere

Efectele minunate ale consumului moderat de bere

18 Mar 2016   •   11:17
 Efectele minunate ale consumului moderat de bere

Nu puține sunt studiile care au arătat că un consum moderat de bere aduce numeroase beneficii sănătății. Mai exact, berea nu este doar o bună alternativă pentru rehidratare după efort fizic, ci reduce și riscul de apariție a ulcerului gastric, scrie clicksanatate.ro.

Berea, în cantități moderate, poate să întărească imunitatea

Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la microorganisme responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

 „Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar“, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

×
Subiecte în articol: bere consumul de bere alcool imunitate