x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 greşeli în îngrijirea tenului

10 greşeli în îngrijirea tenului

de Oana Antonescu    |    05 Feb 2008   •   00:00

Pentru ca tenul să nu ne trădeze vârsta şi să fim cât mai frumoase, specialiştii dermatologi au creat tratamente cosmetice sofisticate, precum toxina botulinică, acidul hyaluronic sau laserele.

Pentru ca tenul să nu ne trădeze vârsta şi să fim cât mai frumoase, specialiştii dermatologi au creat tratamente cosmetice sofisticate, precum toxina botulinică, acidul hyaluronic sau laserele. Însă nu oricine îşi poate permite aceste tratamente şi nici nu trebuie să recurgem la ele dacă ştim să ne îngrijim corect pielea. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, ne spune care sunt cele mai frecvente zece greşeli care ne îmbătrânesc tenul.

 

1 Cea mai comună greşeală în îngrijirea tenului este folosirea unor produse cosme­tice inadecvate tipului de piele. Există patru tipuri de ten: gras, normal, uscat şi mixt. Pentru fiecare dintre ele există creme şi loţiuni.

 

2 Nu mergeţi niciodată la culcare fără să vă demachiaţi. Dermatologii recomandă demachierea de două ori pe zi, seara şi dimineaţa. Mai mult, dacă în timpul zilei tenul transpiră trebuie să curăţăm ma­chiajul şi să aplicăm unul nou pentru a preveni apariţia acneei, punctelor albe sau negre.

 

3 Persoanele cu ten seboreic au tendinţa de a folosi loţiuni alcoolizate pentru a scăpa de sebumul în exces.

Deşi pentru moment aceste loţiuni au un efect benefic, în timp, glandele sebacee nu vor mai produce deloc sebum, iar pielea se va rida.

 

4 Tenul reflectă stilul nostru de viaţă. Dacă nu mâncăm sănătos, nu dormim suficient, fumăm, folosim condimente din belşug şi nu bem cel puţin doi litri de apă zilnic, cu siguranţă că pielea se va rida şi îşi va pierde strălucirea.

 

5 După demachiere trebuie întotdeauna să ne spălăm pe faţă. Putem ieşi din casă abia după 10-15 minute de la spălare, fiindcă atât îi ia pielii să revină la pH-ul normal.

 

6 Nu agresaţi niciodată pielea, fiindcă riscaţi să rămâneţi cu cicatrice. Coşurile se vindecă mai repede dacă nu se intervine mecanic asupra lor, iar punctele negre trebuie curăţate fie cu un exfoliant, fie la cosmeticiană.

 

7 Nu schimbaţi niciodată cosmeticiana înainte de un eveniment important. Produsele şi procedurile folosite de ea pot să nu fie pe plac tenului, de aceea este de preferat să le testaţi cu cel puţin o lună înainte de evenimentul planificat.

 

8 Expunerea exagerată la soare sau la solar este printre primele cauze de apariţie a ridurilor. Nici un tratament cosmetic nu va reface tenul în totalitate dacă aţi stat pe plajă mai mult decât vă este recomandat sau nu aţi folosit creme de protecţie şi pe zona feţei, atrage atenţia specialistul nostru.

 

9 Dacă aveţi peste 30 de ani şi v-aţi propus să recurgeţi la o dietă brutală şi rapidă, riscaţi să vă pierdeţi elasticitatea pielii. Slăbind 4 kilograme într-o singură lună, aveţi toate şansele să faceţi riduri. Consultaţi un nutriţio­nist înainte de a pune în practică o dietă recomandată de prietene sau găsită pe internet.

 

10Nu schimbaţi des produsele cosmetice, mai ales dacă aveţi tenul sensibil. Cu cât le schimbaţi mai des, cu atât creşte riscul de alergii.

×
Subiecte în articol: cosmetica