x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3 gustări care te ajută să slăbești

3 gustări care te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    24 Aug 2016   •   01:40
3 gustări care te ajută să slăbești
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

V-am tot spus că cheia unei siluete frumoase dar, în același timp, și a unui organism sănătos este o dietă echilibrată, completă și organizată. Adică trebuie să mănânci și proteine și glucide și lipide dar să nu mănânci mult o dată ci în porții mici și dese.

Chiar dacă pare ciudat, un program organizat din 3 mese principale și 2 gustări te va ajuta să slăbești.

Pe câți nu i-ați auzind spunând: “dar eu nici măcar nu mănânc mult. Doar o dată sau de două ori pe zi. Nu știu de ce nu slăbesc”? Păi tocmai aici este problema. Momentul din zi în care mănânci este foarte important la fel și cantitatea de mâncare.

Practic, dimineața trebuie să mănânci cel mai bine, apoi, pe parcursul zilei, când ai activitate fizică, trebuie să-I asiguri organismului energia de care are nevoie iar seara să fie masa cea mai ușoară.

Dacă pe parcursul zilei te înfometezi ajungi să mănânci seara, când activitatea fizică scade, mult mai mult decât este nevoie. Plus că, dacă nu are de unde să-și ia energia atunci când are nevoie, organismul intră în stare de avarie. Își încetinește procesele metabolice, deci arde mai puține calorii, și se apucă de făcut provizii sub formă de grăsimi.

Acum că am explicat mecanismul și fiindcă exemple concrete de mic dejun, prânz și cină am tot dat pe blog, iată 3 exemple de gustări care te ajută să slăbești.

Vezi cele 3 gustări care te ajută să slăbeşti, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: gustari slabit dieta andreea sava blog