x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3 metode care îți protejează părul în timpul coafării

3 metode care îți protejează părul în timpul coafării

18 Oct 2021   •   19:51
3 metode care îți protejează părul în timpul coafării

Deteriorarea părului a devenit o problemă des întâlnită în viața fiecărei femei. Din cauza expunerii la factorii externi, poluării și diverselor tratamente chimice, firul de păr își pierde constant din strălucire, elasticitate, astfel încât devine aspru la atingere, fără volum și casant.

 

Căldura reprezintă un element care te ajută să obții rapid coafura dorită, însă, în același timp, poate deteriora iremediabil cuticula firului de păr atunci când temperatura depășește 180°C. Cu toate acestea, există câteva tehnici utile și ușor de aplicat prin care poți proteja podoaba capilară. Ai nevoie doar de un pic de răbdare și produsele potrivite tipului de păr.

 

1.Aplică protecție termică înainte de utilizarea aparatelor de stilizat care funcționează pe bază de căldură

Un produs indispensabil pentru întreținerea sănătății părului este protecția termică ce se aplică într-un strat bogat, pe fiecare șuviță. Fie că este vorba despre uscare, întindere sau ondulare, acest ingredient sporește rezistența și elimină procentul de căldură acumulat.

 

Utilizată pe părul umed, protecția termică este disponibilă în două variante:

 

  • O combinație de silicon și aditivi, ce acționează la suprafața părului asemenea unui scut împotriva căldurii excesive. Îmbogățită cu diverse vitamine și substanțe nutritive, reține umezeala în interiorul firului de păr, împiedicând astfel uscarea.
  • Pe bază de apă sau polimeri, o compoziție care deține și proprietăți de fixare.

 

2.Acordă atenție specificațiilor înainte de utilizarea dispozitivelor de modelat

Un instrument calitativ pentru stilizarea părului reprezintă o investiție pe termen lung, întrucât vine la pachet cu o serie de beneficii care întrețin sănătatea și vitalitatea firului de păr. Spre exemplu, distribuirea căldurii în mod uniform la nivelul plăcilor previne arderea și deteriorarea firului de păr.

 

Un alt aspect demn de luat în considerare este prezența tratamentului cu ioni negativi, ce împiedică formarea electrizării. Mai mult, la final, te poți bucura de un păr drept, neted și strălucitor.

 

În același timp, vei observa că majoritatea plăcilor, uscătoarelor sau ondulatoarelor oferă două sau trei trepte de setare a temperaturii, ceea ce îți limitează alegerile. În schimb, pentru un control precis, îți recomandăm să optezi pentru dispozitive care permit reglarea temperaturii.

 

Un exemplu bun este adus în scenă de numeroasele placi de par Philips, care mizează pe siguranța utilizatorului înainte de orice, datorită sistemului de oprire automată și blocare a butoanelor.

 

3.Aplică produse de îngrijire menite să hidrateze

După fiecare sesiune de stilizare, părul are nevoie de o pauză binemeritată și de un ritual de îngrijire complex, al cărui scop mizează îndeosebi pe hidratare.

 

În primul rând, un șampon blând, a cărui formulă este îmbogățită cu uleiuri naturale (argan, cocos, jojoba) va curăța cu blândețe, fără să agreseze firul sau scalpul. De cele mai multe ori, aportul de căldură poate usca excesiv, fapt ce duce la apariția scuamelor și mâncărimilor.

 

Încearcă să incluzi o mască hidratantă sau un balsam de două ori pe săptămână, după ce părul a fost curățat în profunzime. Pentru a obține rezultatul dorit, aplică produsul doar pe lungime, insistând la nivelul vârfurilor, și lasă-l să acționeze câteva minute.

 

În final, nu insista pe aceeași secțiune mult timp, indiferent de instrumentul ales. Expunerea la căldură pentru mai mult de cinci secunde poate anula proprietățile benefice puse la dispoziție de produsele de stilizat. În schimb, mișcarea trebuie să fie întotdeauna constantă, de la rădăcină spre vârfuri.

 

Sursă foto: Unsplash.com

×