x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3 metode naturale care îţi vor garanta un zâmbet strălucitor

3 metode naturale care îţi vor garanta un zâmbet strălucitor

07 Aug 2017   •   23:22
3 metode naturale care îţi vor garanta un zâmbet strălucitor

Toţi ne dorim o dantură strălucitoare, care să ne asigure un zâmbet de invidiat, însă, de-a lungul timpului o serie de factori externi şi interni îşi pun amprenta asupra culorii dinților, îngălbenindu-i.


Culoarea unui dinte depinde de compoziţia şi de structura sa, de grosimea fiecărui ţesut din care este constituit.

Printre cauzele externe se numără consumul de cafea, băuturi carbogazoase și colorate, de tip cola, tutun, vin roşu sau alimente puternic pigmentate, igiena deficitară, depunerile (placa dentară şi tartrul), procesul de îmbătrânire.

Cauzele interne pot fi moștenirea genetică, aportul excesiv de fluorură în timpul formării dinţilor (de la naştere, până la vârsta de cinci ani), care le conferă un aspect pătat, tratamentele cu antibiotice în timpul formării dinţilor, traumatismele dentare.

În afara măsurilor elemetare de igienă orală recomandate de medicii stomatologi (spălarea dinţilor de 3 ori pe zi, după mesele principale, folosirea aţei dentare) puteţi apela cu încredere la aceste metode naturale prin care vă puteţi albi dinţii acasă.

Eficiente şi cu ingrediente din bucătărie la îndemâna oricui, metodele de mai jos, îţi vor garanta dinţi cu câteva nuanţe mai albe şi un zâmbet strălucitor.

1. Bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie şi pastă de dinţi

  ............................................

Citește mai departe AICI

 

×