x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Apă uşoară egal apă vie?!

Apă uşoară egal apă vie?!

de Florin Condurateanu    |    29 Iun 2010   •   00:00
Apă uşoară egal apă vie?!
Sursa foto: /Thinkstock

De apă vie povestesc basmele noastre. Atunci când bea apă vie, Făt-Frumos devenea şi mai frumos şi mai viteaz. Că adăpându-şi calul cu apă vie şi hrănindu-l cu jăratic alerga de parcă zbura.

Un savant român, profesor doctor Ioan Nedelcu, general în rezervă, care a condus clinica de dermatologie a Spitalului Militar şi care acum are o clinică particulară, pune un semn de egalitate între apa vie şi apa uşoară.

Ai fi tentat să te întrebi: tu, omul de pe zebră, ştii ce-i aia apă uşoară? Dacă o pui pe un cântar atârnă mai puţin? Ei bine, asta ar fi o viziune simplistă. Apa uşoară este o apă cu mai puţini hidrogeni grei numiţi deuteriu. Când apa are mulţi hidrogeni grei, deci o cantitate mai mare de deuteri, se numeşte apă grea.


TINEREŢE
Dar iată că apa uşoară, opusul apei grele, poate să însemne un ajutor preţios pentru sănătatea şi tinereţea omului.
Profesor doctor Ion Nedelcu a denumit apa uşoară, săracă în hidrogen greu, adică în deuteriu, apă vie. Pentru că a creat, pe bază de această apă vie, o serie de produse în măsură a face pielea să redobândească strălucirea, elasticitatea, frumuseţea.

Dar produse pornind de la apa uşoară au fost concepute de profesorul Ioan Nedelcu şi pentru ameliorarea unor boli complicate de piele cum ar fi: vitiligo, psoriazis, dermatite sau pentru tenuri sensibile.

Cum a pornit ideea de folosire a apei uşoare în bolile, dar şi în întreţinerea pielii? Cu ani în urmă a venit la profesorul Nedelcu o doctoriţă cu o eczemă extinsă pe faţă provocată şi de machiaj. Nici o terapie nu îmbunătăţise starea feţei. Profesorul Ioan Nedelcu, căruia îi încolţise în minte ideea cu apa uşoară, i-a recomandat să-şi pună pe faţă compresii cu apă uşoară. Efectul a fost rapid şi neaşteptat. Pielea atât de încercată s-a refăcut.

O altă întâmplare i-a subliniat profesorului Nedelcu că se afla pe un drum promiţător cu folosirea apei uşoare. La clinica pe care o conducea în Spitalul Militar s-a prezentat un veteran de război cu o boală, psoriazis, care îl chinuia îngrozitor şi-l adusese în faza să fie bântuit de gânduri de sinucidere. Profesorul Ioan Nedelcu i-a propus să se înfăşoare în cearşafuri umezite în apă uşoară, iar efectul a fost miraculos. Pielea veteranului de război s-a curăţat de iritaţiile grave produse de psoriazis.

Şi încă o experienţă a deschis uşa viitoarelor produse pe bază de apă uşoară. O prietenă a generalului a plecat în concediu şi a lăsat nişte trandafiri într-o glastră cu apă obişnuită, iar alţi trandafiri într-o glastră cu apă uşoară. După vacanţa de 10 zile, surpriza a fost mare. Trandafirii ţinuţi în apă obişnuită erau de mult ofiliţi, în timp ce florile din glastra cu apă uşoară rezistaseră timpului.


DERMATO-COSMETICE UNICE
Cercetările şi observaţiile profesorului Ioan Nedelcu au arătat că apa uşoară, apa vie, poate să încetinească moartea celulelor, deci luptă împotriva îmbătrânirii. Apa uşoară fusese cer­cetată şi de inginerii de la Staţia de apă grea de la Râmnicu Vâlcea, care o produceau şi cu care a lucrat generalul profesor Nedelcu.

Apa uşoară, pe lângă conţinutul mic de hidrogen greu, are şi substanţe active folositoare. Apa uşoară încetineşte îmbătrânirea pielii. Profesorul Ioan Nedelcu a creat un gel cu multă apă uşoară, dar şi o întreagă gamă de produse dermato-cosmetice unice în lume, bazate pe apă uşoară. Apa uşoară s-a dovedit că îmbu­nătăţeşte şi metabolismul organelor. Apa uşoară modulează favora­bil imunitatea, deci autoapărarea organismului.

Cercetările profesorului Nedelcu au continuat. La produsele dermato-cosmetice cu apă uşoară s-au adăugat şi componente din veninul de viperă de templu. O peptidă este asemănătoare cu veninul viperei de templu şi amândouă pot să blocheze muşchii pielii cu 80%. Prin această blocare a muşchilor pielii cutanaţi, toxina botulinică reduce ridurile.

 A creat profesorul Nedelcu o cremă cu peptide asemănătoare veninului de viperă şi cu apă uşoară care micşorează mărimea ridurilor cu 50%. În lume, se ştia că unele alge cresc cantitatea de colagen din piele. Colagenul este cheia care menţine tinereţea pielii. Un extract dintr-una din microalge creşte cu 67% colagenul din piele.

Profesorul Ioan Nedelcu a realizat o cremă cu această microalgă şi, asociindu-se cu apa uşoară, creşte producţia de colagen din piele, aducându-i elasticitate, strălucire şi păstrându-i tinereţea. Crema cu microalge şi apă uşoară înlocuieşte introducerea în ţesuturi a acidului hialuronic din reţetele atât de des folosite. Nu trebuie uitat şi efectul hormonului de creştere în păstrarea tinereţii pielii, tinereţii ţesutului.

În timpul vieţii, când înaintăm în vârstă cu 10 ani, pierdem 16% din hormonul de creştere şi pierdem acid hialuronic. Gama de produse dermato-cosmetice create de profesorul doctor general în rezervă Ioan Nedelcu se bazează pe apa săracă în hidrogen greu, deci pe apa uşoară, dar şi pe peptida asemănătoare veninului de viperă de templu şi pe extracte din microalge.


Citiţi şi:
Apa uşoară, leacul bolilor grele

Cercetătorii de la Institutul de criogenie din Râmnicu-Vâlcea au fost premiaţi cu aur la saloanele de inventică de la Bruxelles şi Budapesta

×
Subiecte în articol: dermatologie apa usoara