x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Aromele mentolate subtiaza trupul

Aromele mentolate subtiaza trupul

00 0000   •   00:00

Mai nou, uleiurile eterice de piper, rozmarin, menta se intrebuinteaza si pentru alt tip de aromaterapie decat cea cu care suntem obisnuiti. Ea se numeste aromaterapie prin infasare si este cel mai recent procedeu cosmetic prin care se pot pierde pana la 18 centimetri din jurul abdomenului si prin care pielea devine mai neteda. De asemenea, cu ajutorul aromaterapiei prin infasare, celulita poate da inapoi cu pana la doua grade, iar toxinele sunt eliminate din organism, dupa cum ne asigura Monica Subtirica, manager la Centrul de Ingrijire Corporala Monique Center.  

O MAI BUNA CIRCULATIE SANGVINA "Prin infasare, uleiurile eterice continute de lotiunile anticelulitice si pentru combaterea vergeturilor produc dilatarea vaselor sangvine si contribuie la o mai buna circulatie a sangelui in straturile exterioare ale corpului, ceea ce ajuta la combaterea ingrasarii si a aparitiei celulitei", explica Monica Subtirica. Cu ajutorul aromaterapiei prin infasare se ard de patru ori mai multe calorii decat prin mersul pe jos intr-un interval asemanator de timp.  

PREGATIRE Dar cum decurge o sedinta de aromaterapie? In prealabil renuntati la aplicarea pe piele a lotiunilor sau cremelor, iar daca de-abia v-ati epilat, amanati sedinta cateva zile, deoarece pielea este sensibila. Daca ati respectat aceste conditii, corpul dumneavoastra este pregatit pentru un masaj de zece minute cu lotiunea pe baza de piper, rozmarin si menta. Apoi urmeaza un alt masaj cu o crema termoactiva anticelulitica, care dureaza doua minute. "In timpul acesta, trei fesi de doi metri se imbiba in 50 ml apa, care se amesteca cu 50 ml lotiune speciala pentru infasat. Dupa trei sedinte, lotiunile se schimba, marindu-se concentratia acestora. Fesile se aplica pe picioare si pe abdomen. O sedinta dureaza intre 40 si 50 de minute, in functie de greutatea si gradul de celulita al persoanei care practica acest tratament cosmetic", spune Monica Subtirica.  

Dupa ce persoana respectiva a fost infasata, se acopera cu un cearsaf si o patura. Atentie! Dupa terminarea procedurii, sase ore nu este indicat sa se faca dus. Pentru rezultate optime, aromaterapia prin infasare se face de trei ori pe saptamana, minimum zece sedinte. Persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus sunt sfatuite sa asocieze acest tratament cu un regim alimentar echilibrat, fara grasimi, dulciuri, paste, bauturi acidulate, fast-food.  

CONTRAINDICATII Aromaterapia prin infasare se recomanda tuturor persoanelor, in special celor care vor sa atenueze aspectul pielii de coaja de portocala si celor care vor sa slabeasca. Acest procedeu este contraindicat celor care sufera de epilepsie, scleroza, celor care au fost operati de cancer. De asemenea, in perioadele de sarcina, de alaptare, in timpul menstruatiei, aromaterapia prin infasare trebuie evitata. Aceeasi recomandare este valabila si in caz de diabet, tulburari de circulatie sangvina, probleme respiratorii, hipertensiune. ZEFA/CORBIS/PHOTOLAND

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul infasare